Det skal du bruge
4 personer
Ca. 600 g stegeflæsk af stegestykke i skiver, ½ cm tykkeSalt og peber
900 g kartofler
900 g gulerødder
Sovs
4 dl letmælk
2 spsk hvedemel
10 g smør eller margarine
1 bundt persille
Ca. 50 minutter
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne.
- Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt 1 tsk salt.
- Kog dem ca. 20 minutter til de er møre.
- Skræl gulerødderne.
- Kom gulerødderne i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt 1 tsk salt.
- Kog dem, når den stegte flæsk er ved at være klar, så de ikke bliver udkogte, men stadig har lidt bid.
Stegt flæsk på pande
- Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber.
- Varm panden op ved god varme.
- Brun skiverne ca. 2 minutter på hver side.
- Skru ned til middel varme.
- Vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 30 minutter for ½-1 cm tykke skiver.
- Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Stegt flæsk i ovn
- Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber.
- Læg skiverne på risten i en bradepande.
- Sæt bradepanden øverst i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde.
- Vend dem og steg til de er gyldne og sprøde på den anden side. Det tager ca. 40 minutter for ½ cm tykke skiver og ca. 50 minutter for 1 cm tykke skiver.
- Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Sovs
- Pisk 1 dl mælk og mel til en jævning eller ryst det sammen i en melryster. Hæld det i en tykbundet gryde.
- Pisk resten af mælken i.
- Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 minutter.
- Kom fedtstoffet i.
- Smag til med salt og peber.
- Skyl og hak persillen, og kom den i sovsen.