Smørrebrød med ærtepuré, saltmandler og mørbrad af gris

Rundtenommer på den moderne og smagfulde måde. Lækkert når den står på rugbrød til aftensmad.

Af William Milsted | Hele året | Frokost | Hverdag


Smørrebrød med ærtepure, saltmandler og mørbrad af gris

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Mørbrad
1 lille mørbrad af gris, 300 g
½ dl smagsneutral olie
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
5 kviste rosmarin
5 kviste timian
Salt og friskkværnet peber

Ærtepuré
400 g grønne ærter, friske, bælgede eller optøede frosne ærter
1 dl olivenolie
1 citron
2 spsk creme fraiche 38%
1 bundt dild

Tilbehør
8 skiver rugbrød
4 spsk smør
8-16 blade hjertesalat
100 g saltede mandler
1 bundt estragon

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Fjern sølvsenen fra mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  3. Varm olie på en pande ved høj varme. Brun kødet. Det skal syde når kødet rammer panden, 2 minutter på 4 sider.
  4. Læg kødet i et fad med olivenolie, timiankviste, rosmarinkviste og knust hvidløg, krydr med salt og peber, og bag i 10 minutter.
  5. Blend ærterne med olivenolie, saft fra citron, creme fraiche og dild til en grov konsistens.
  6. Anret: Smør rugbrødet med smør og læg et hjertesalatblad derpå. Skær kød i tynde skiver og læg ovenpå, og derpå ærtepuré. Drys med hakkede saltede mandler og estragon.

Tips

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 445 g af retten): 

Energi: 5027 kJ (1197 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 50 g

kostfibre: 20 g

fedt: 94 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 1134 kJ (270 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 4 g

fedt: 21 g