Smørrebrød med ærtepuré, saltmandler og mørbrad af gris

Smørrebrød med ærtepure, saltmandler og mørbrad af gris

Af William Milsted

Det skal du bruge

4 personer

Mørbrad
1 lille mørbrad af gris, 300 g
½ dl smagsneutral olie
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
5 kviste rosmarin
5 kviste timian
Salt og friskkværnet peber

Ærtepuré
400 g grønne ærter, friske, bælgede eller optøede frosne ærter
1 dl olivenolie
1 citron
2 spsk creme fraiche 38%
1 bundt dild

Tilbehør
8 skiver rugbrød
4 spsk smør
8-16 blade hjertesalat
100 g saltede mandler
1 bundt estragon


Ca. 40 minutter


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Fjern sølvsenen fra mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  3. Varm olie på en pande ved høj varme. Brun kødet. Det skal syde når kødet rammer panden, 2 minutter på 4 sider.
  4. Læg kødet i et fad med olivenolie, timiankviste, rosmarinkviste og knust hvidløg, krydr med salt og peber, og bag i 10 minutter.
  5. Blend ærterne med olivenolie, saft fra citron, creme fraiche og dild til en grov konsistens.
  6. Anret: Smør rugbrødet med smør og læg et hjertesalatblad derpå. Skær kød i tynde skiver og læg ovenpå, og derpå ærtepuré. Drys med hakkede saltede mandler og estragon.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 69%
Kulhydrat 11%
Fedt 20%
4567 kJ – 1092 kcal
Sund hverdagsmad