Det skal du bruge
4 personer
Mørbrad
1 lille mørbrad af gris, 300 g
½ dl smagsneutral olie
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
5 kviste rosmarin
5 kviste timian
Salt og friskkværnet peber
Ærtepuré
400 g grønne ærter, friske, bælgede eller optøede frosne ærter
1 dl olivenolie
1 citron
2 spsk creme fraiche 38%
1 bundt dild
Tilbehør
8 skiver rugbrød
4 spsk smør
8-16 blade hjertesalat
100 g saltede mandler
1 bundt estragon
Ca. 40 minutter
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Fjern sølvsenen fra mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
- Varm olie på en pande ved høj varme. Brun kødet. Det skal syde når kødet rammer panden, 2 minutter på 4 sider.
- Læg kødet i et fad med olivenolie, timiankviste, rosmarinkviste og knust hvidløg, krydr med salt og peber, og bag i 10 minutter.
- Blend ærterne med olivenolie, saft fra citron, creme fraiche og dild til en grov konsistens.
- Anret: Smør rugbrødet med smør og læg et hjertesalatblad derpå. Skær kød i tynde skiver og læg ovenpå, og derpå ærtepuré. Drys med hakkede saltede mandler og estragon.