Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket kalvekød eller kalve- og grisekød, 3-7 % fedt 
1 lille syrligt æble, 80 g 
1 lille persillerod eller en pastinak, 80 g 
1 løg, 90 g 
2 fed hvidløg 
125 g champignon, ½ bakke 
25 g hasselnødder 
4 skiver bacon 
1 dl havregryn 
1 æg 
2 dl letmælk 
bladene af 2 kviste frisk timian (eller ½ tsk. tørrede) 
3-4 friske salvieblade eller tilsvarende knuste tørrede 
salt og peber 
2 tsk smør 
Dressing 
1½ spsk æble- eller vineddike 
1 spsk sirup eller honning/akaciehonning 
1½ spsk koldpresset olie 
salt og peber 
Salat 
2-3 pærer fx Clara Friis, Conference eller Lucas, 300 g 
1 lys stilk bladselleri 
1 forårsløg 
150-200 g blandede salatblade, spinat, feldsalat, rucola eller 2 hjertesalat 
1 potte brøndkarse 
1 kg kartofler
Tilbehør
Pære-salat
Sådan gør du
Skyl æblet, skær det kvarte og fjern blomst, stilk og kernehus. 
Skræl persilleroden og skær den i mindre stykker. 
Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker. 
Rens champignonerne - brug en kniv og en pensel og undgå så vidt muligt vand. Halver dem. 
Skær baconskiver i mindre stykker og kom det hele i foodprocessoren sammen med nødderne. Kør det hele til et groft smulder. 
Kom kød, havregryn og æg i foodprocessoren. Kør det til en fars og tilsæt mælk lidt efter lidt til passende konsistens. 
Hak timian og salvieblade og rør dem i farsen sammen med salt og peber. 
Form et brød af farsen i et ovnfast fad. Smelt smør og hæld det over farsbrødet. 
Tænd ovnen på 175 grader, sæt fadet ind og bag farsbrødet i ca. 1 time. 
Kog kartoflerne. 
Pisk alle ingredienserne og 1 spsk vand sammen til dressingen. 
Skyl pærer, skær dem i kvarte og fjern kernehus og stilk. 
Skær dem i tynde både eller små tern og vend dem i dressingen. 
Skær bladselleri i små tern, forårsløg i tynde skiver og vend dem i dressingen. 
Skyl og tør salat- og brøndkarseblade og bland dem i lige før servering.
Tips
- Prøv også: Farsbrød med bacon, bagte løg og kartofler
 
Energifordeling
Nu hedder de hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 720 g af retten) med 6% fedt i det hakkede kød: 
Energi: 2919 kJ (695 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 70 g
kostfibre: 11 g
fedt: 26 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 
Energi: 404 kJ (96 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 720 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 
Energi: 3081 kJ (734 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 70 g
kostfibre: 11 g
fedt 31 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 
Energi: 426 kJ (101 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g