Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket kalvekød eller kalve- og svinekød, 3-7 % fedt1 lille syrligt æble, 80 g
1 lille persillerod eller en pastinak, 80 g
1 løg, 90 g
2 fed hvidløg
125 g champignon, ½ bakke
25 g hasselnødder
4 skiver bacon
1 dl havregryn
1 æg
2 dl letmælk
bladene af 2 kviste frisk timian (eller ½ tsk. tørrede)
3-4 friske salvieblade eller tilsvarende knuste tørrede
salt og peber
2 tsk smør
Dressing
1½ spsk æble- eller vineddike
1 spsk sirup eller honning/akaciehonning
1½ spsk koldpresset olie
salt og peber
Salat
2-3 pærer fx Clara Friis, Conference eller Lucas, 300 g
1 lys stilk bladselleri
1 forårsløg
150-200 g blandede salatblade, spinat, feldsalat, rucula eller 2 hjertesalat
1 potte brøndkarse
1 kg kartofler
Tilbehør
Pære-salatCa. 1½ time
Sådan gør du
Skyl æblet, skær det kvarte og fjern blomst, stilk og kernehus.Skræl persilleroden og skær den i mindre stykker.
Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker.
Rens champignonerne - brug en kniv og en pensel og undgå så vidt muligt vand. Halver dem.
Skær baconskiver i mindre stykker og kom det hele i foodprocessoren sammen med nødderne. Kør det hele til et groft smulder.
Kom kød, havregryn og æg i foodprocessoren. Kør det til en fars og tilsæt mælk lidt efter lidt til passende konsistens.
Hak timian og salvieblade og rør dem i farsen sammen med salt og peber.
Form et brød af farsen i et ovnfast fad. Smelt smør og hæld det over farsbrødet.
Tænd ovnen på 175 grader, sæt fadet ind og bag farsbrødet i ca. 1 time.
Kog kartoflerne.
Pisk alle ingredienserne og 1 spsk vand sammen til dressingen.
Skyl pærer, skær dem i kvarte og fjern kernehus og stilk.
Skær dem i tynde både eller små tern og vend dem i dressingen.
Skær bladselleri i små tern, forårsløg i tynde skiver og vend dem i dressingen.
Skyl og tør salat- og brøndkarseblade og bland dem i lige før servering.
Tips
- Prøv også: Farsbrød med bacon, bagte løg og kartofler