Tilberedningstid
Ca. 1¾ time
Det skal du bruge
6 personer
1,3 kg skinke, røget
Glasering
2 spsk dijonsennep
1 spsk farin
1 æggeblomme
1 tsk majsstivelse
½ dl rasp
Brunede kartofler
1 kg små kartofler eller kartofler fra glas
50 g sukker
1 spsk smør
Tilbehør
Brunede kartofler af 1 kg kartofler, 50 g sukker og 1 spsk smør
Sådan gør du
Røget juleskinke
- Kom skinken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
- Bring vandet i kog igen og skum. Kog ved lav varme under låg i ca. 1 time.
- Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 60 grader.
- Tag gryden af varmen og lad skinken trække i ca. 20 minutter.
Glasering
- Fjern sværen og skær evt. også noget af fedtet fra så snart kødet er til at røre ved.
- Rør alt undtagen raspen sammen til glasering.
- Smør den på skinkens fedtside.
- Sigt et tyndt lag rasp over.
- Sæt skinken i en 225 grader varm ovn i ca. 15 minutter til overfalden er gylden.
Brunede kartofler
- Kog kartoflerne og pil dem evt. dagen i forvejen.
- Hæld varmt vand over kolde kartofler og lad dem stå i 5-10 minutter. Hæld vandet fra.
- Smelt sukkeret på panden til det er lysebrunt.
- Tilsæt smør og derefter kartoflerne.
- Skru evt. ned for varmen så karamellen ikke bliver for mørk.
- Bliver der skruet for meget ned, bliver karamellen stiv og vil ikke sætte sig på kartoflerne.
- Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det hele.
Tips
- Glaseringen kan også bruges til hamburgerryg eller en færdigkogt skinke.
- Denne farverige kålsalat går godt til retten: Farverig kålsalat
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 405 g af retten):
Energi: 2922 kJ (696 kcal)
Protein: 66 g
Kulhydrat: 40 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 30 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 719 kJ (171 kcal)
Protein: 16 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 7 g