Røget juleskinke

Røget juleskinke

Af voresmad.dk | Efterår, Vinter | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Jul, Weekend, Sund hverdagsmad


Røget juleskinke

Tilberedningstid

Ca. 1¾ time

Det skal du bruge

6 personer

1,3 kg skinke, røget

Glasering
2 spsk dijonsennep
1 spsk farin
1 æggeblomme
1 tsk majsstivelse
½ dl rasp

Brunede kartofler
1 kg små kartofler eller kartofler fra glas
50 g sukker
1 spsk smør

 

Tilbehør

Brunede kartofler af 1 kg kartofler, 50 g sukker og 1 spsk smør

 

Sådan gør du

Røget juleskinke

  1. Kom skinken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
  2. Bring vandet i kog igen og skum. Kog ved lav varme under låg i ca. 1 time.
  3. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 60 grader.
  4. Tag gryden af varmen og lad skinken trække i ca. 20 minutter.

Glasering

  1. Fjern sværen og skær evt. også noget af fedtet fra så snart kødet er til at røre ved.
  2. Rør alt undtagen raspen sammen til glasering.
  3. Smør den på skinkens fedtside.
  4. Sigt et tyndt lag rasp over.
  5. Sæt skinken i en 225 grader varm ovn i ca. 15 minutter til overfalden er gylden.

Brunede kartofler

  1. Kog kartoflerne og pil dem evt. dagen i forvejen.
  2. Hæld varmt vand over kolde kartofler og lad dem stå i 5-10 minutter. Hæld vandet fra.
  3. Smelt sukkeret på panden til det er lysebrunt.
  4. Tilsæt smør og derefter kartoflerne.
  5. Skru evt. ned for varmen så karamellen ikke bliver for mørk.
  6. Bliver der skruet for meget ned, bliver karamellen stiv og vil ikke sætte sig på kartoflerne.
  7. Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det hele.

Tips

  • Glaseringen kan også bruges til hamburgerryg eller en færdigkogt skinke.
  • Denne farverige kålsalat går godt til retten: Farverig kålsalat

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 405 g af retten):
Energi: 2922 kJ (696 kcal)

Protein: 66 g
Kulhydrat: 40 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 30 g


Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 719 kJ (171 kcal)

Protein: 16 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 7 g