Det skal du bruge
4 personer
125 g grønkål
150 g rødkål
2 appelsiner
2 mellemstore æbler
½ granatæble
40 g valnødder
50 g tørrede tranebær
Saften af 1 citron
1 spsk sukker
Ca. 35 minutter
Sådan gør du
- Find alle ingredienserne og en stor salatskål frem.
- Skyl og pluk stænglen af grønkålen og hak det fint. Kom i skålen.
- Snit rødkål meget fint – evt. på mandolinjern, 1 mm. Kom i skålen og vend med grønkål.
- Skær skallen af appelsinen, så netop al det hvide skæres væk og skær dem i tynde både eller tern. Op i skålen med dem.
- Skær æbler i tynde både eller tern – vend med appelsinerne i skålen, så de ikke bliver brune.
- Pil kernerne ud af granatæblet og tilsæt salaten.
- Tilsæt tranebær og nødder.
- Pres citronen og rør med sukker til sukker et smeltet. Hæld over salaten og vend.
Server til alle former for grisekød eventuelt med godt brød til eller bagte kartoffelbåde.
Tips
- Grønkål kan købes hakket.
- Granatæbler kan også købes som befriede kerner.