Rødbedesalat med dukkah og hytteost

Denne farverige salat med rødbeder, æbler og hytteost er både frisk og mættende. Den friske, milde ost kombineres perfekt med søde rødbeder, sprøde æbler og den krydrede dukkah.

Vinter, Efterår | Frokost, Hovedretter, Tilbehør | Hverdag, Gæster, Weekend, Fest, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Det skal du bruge

Dukkah:

2 tsk fennikelfrø
2 tsk hel spidskommen
½ tsk sorte peberkorn
2 spsk mandler, grofthakket
2 spsk hasselnødder, grofthakket
1 spsk sesamfrø
½ tsk flagesalt

Salat:

500 g rødbeder
2 æbler
1 lille bundt bredbladet persille
½ dl æblemost
2 spsk olivenolie
Salt og peber
200 g hytteost

Sådan gør du

Lav dukkah først:  Stød fennikelfrø, spidskommen og sorte peberkorn i en morter. Kom på en pande sammen med de grofthakkede mandler og hasselnødder samt sesamfrø og salt. Rist det hele til det er gyldent og dufter dejligt krydret. Rør jævnligt undervejs, så det ikke brænder på. Hæld i en skål og afkøl.

(Der er dukkah til overs, drys det over andre retter).

Skræl rødbeder og skær i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær æbler i tynde både. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille og fordel på et fad. Kom æbler ovenpå. Hæld æblemost på og dryå med olivenolie. Fordel hytteost over og krydr med salt og peber. Drys med dukkah.

 

 

Opskriften er venligst udlånt af ostensdag.dk.

Relaterede opskrifter