Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
15 g smør eller margarine
Salt og peber
1 spsk olie
1 stort løg
250 g svampe, kantareller eller champignon
5 skiver bacon
½ dl piskefløde
Evt. saucejævner
4 skiver franskbrød
1 dl revet ost, fx en gul, fast ost
Tilbehør
16 saltagurker eller 4 syltede agurker
Salat efter årstiden, fx 4 gulerødder og 200 g kinakål
Evt. ekstra brød
Sådan gør du
- Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smør og olie blive gyldent på en pande ved kraftig varme.
- Brun schnitzlerne ca. 1 minut på hver side.
- Tag schnitzlerne op på en tallerken.
- Skær løget i terninger og svampene i skiver.
- Skær baconskiverne i små stykker.
- Rist bacon og løg på panden et par minutter, damp svampene heri ca. 2 minutter. Tilsæt fløde, hakket persille, salt og peber.
- Dæmp varmen, damp under låg ca. 1 minut. Hvis stuvningen er meget tynd jævnes med saucejævner.
- Rist brødskiverne i ovnen eller på brødrister. Læg dem side om side i et ovnfast fad. Læg en schnitzel på hver skive brød, dæk kødet med svampeblandingen, drys den revne ost over.
- Gratinér i ovnen eller under grill, til osten er gylden.
- Servér straks.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed det skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten):
Energi: 1867 kJ (445 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 25 g
kostfibre: 5 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 443 kJ (106 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g