Ostegratineret schnitzel med svampe

Denne opskrift på ostegratineret schnitzel er hurtig at lave og smager vidunderligt. Schnitzlerne serveres på ristet brød og toppes med en svampe/baconstuvning og smeltet ost. Hele herligheden lægges på en bund af frisk salat. Velbekomme!

Af voresmad.dk | Efterår, Vinter | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Ostegratineret skinkeschnitzel med svampe

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g 
15 g smør eller margarine
Salt og peber
1 spsk olie
1 stort løg
250 g svampe, kantareller eller champignon
5 skiver bacon
½ dl piskefløde
Evt. saucejævner
4 skiver franskbrød
1 dl revet ost, fx en gul, fast ost

 

Tilbehør

16 saltagurker eller 4 syltede agurker
Salat efter årstiden, fx 4 gulerødder og 200 g kinakål
Evt. ekstra brød 

 

Sådan gør du

  1. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smør og olie blive gyldent på en pande ved kraftig varme.
  2. Brun schnitzlerne ca. 1 minut på hver side.
  3. Tag schnitzlerne op på en tallerken.
  4. Skær løget i terninger og svampene i skiver.
  5. Skær baconskiverne i små stykker.
  6. Rist bacon og løg på panden et par minutter, damp svampene heri ca. 2 minutter. Tilsæt fløde, hakket persille, salt og peber.
  7. Dæmp varmen, damp under låg ca. 1 minut. Hvis stuvningen er meget tynd jævnes med saucejævner.
  8. Rist brødskiverne i ovnen eller på brødrister. Læg dem side om side i et ovnfast fad. Læg en schnitzel på hver skive brød, dæk kødet med svampeblandingen, drys den revne ost over.
  9. Gratinér i ovnen eller under grill, til osten er gylden.
  10. Servér straks.

 

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed det skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 420 g af retten): 

Energi: 1867 kJ (445 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 25 g

kostfibre: 5 g

fedt: 21 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 443 kJ (106 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g