Ristede appelsingulerødder med krydret filet af gris

Nyd den lækre ret med mør, krydret filet af gris og gulerødder bagt med appelsinmarinade.

Ristede appelsingulerødder med krydret filet af gris

Det skal du bruge

4 personer

Syrlig dressing:

2 dl gulerodssaft
2 spsk eddike
1½ dl fløde
½ tsk salt

Ristede gulerødder:

8 mellemstore gulerødder, 600 g
1 appelsin, usprøjtet
3 spsk olivenolie
1 tsk salt

Krydret filet af gris:

500 g filet af gris med 3 mm fedtkant
2 tsk salt
½ tsk sort peber
3 spsk olie

Pynt:

1 dl pistacienødder
75 g blåskimmelost
100 g grønkål


Ca. 2 timer og 15 minutter


Sådan gør du

  1. Reducer gulerodssaften til ¼, så tykner det. Lad den køle af.
  2. Rør fløde og eddike sammen og lad det stå ved stuetemperatur, indtil det tykner (ca. 2 timer).
  3. Kom osten i fryseren.
  4. Skræl eller vask gulerødderne og kom dem i et ildfast fad, hvor de kan ligge i ét lag.
  5. Vask appelsinen, riv skallen og pres saften.
  6. Vend gulerødderne med appelsinsaft, -skal, olivenolie og salt.
  7. Bag gulerødderne ved 200 grader til de er helt bløde i midten (ca. 1 time).
  8. Skær fileten over i 2 lige store stykker og dup overfladen tør med køkkenrulle.
  9. Gnid salt og sort peber ind i kødet.
  10. Varm olien på en pande. Panden skal være godt varm inden kødet lægges på.
  11. Brun kødet på alle sider.
  12. Stik et stegetermometer ind i midten fra siden på et af stykkerne.
  13. Skru ovnen ned på 120 grader og sæt kødet i ovnen.
  14. Kødet er klar, når stegetermometeret viser 62 grader.
  15. Skyl, tør og hak grønkålen.
  16. Hak pistacienødderne groft.
  17. Rør gulerodssaft og tyknet fløde sammen smag til med salt og evt. mere eddike.
  18. Vend gulerødderne, grønkålen og pistacienødderne sammen.

Servering:

  1. Skær fileten ud i skiver, der er ca. ½ centimeter tykke.
  2. Fordel kødet på hver tallerken.
  3. Tilsæt en spiseskefuld syrlig dressing på tallerkenen.
  4. Anret kålsalaten ved siden af dressingen på tallerkenen.
  5. Riv den frosne ost over dressingen.

 

Udlånt af gladforgris.dk

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 13%
Fedt 65%
2920 kJ – 695 kcal
Gæster