Det skal du bruge
4 personer
Syrlig dressing:
2 dl gulerodssaft
2 spsk eddike
1½ dl fløde
½ tsk salt
Ristede gulerødder:
8 mellemstore gulerødder, 600 g
1 appelsin, usprøjtet
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
Krydret filet af gris:
500 g filet af gris med 3 mm fedtkant
2 tsk salt
½ tsk sort peber
3 spsk olie
Pynt:
1 dl pistacienødder
75 g blåskimmelost
100 g grønkål
Ca. 2 timer og 15 minutter
Sådan gør du
- Reducer gulerodssaften til ¼, så tykner det. Lad den køle af.
- Rør fløde og eddike sammen og lad det stå ved stuetemperatur, indtil det tykner (ca. 2 timer).
- Kom osten i fryseren.
- Skræl eller vask gulerødderne og kom dem i et ildfast fad, hvor de kan ligge i ét lag.
- Vask appelsinen, riv skallen og pres saften.
- Vend gulerødderne med appelsinsaft, -skal, olivenolie og salt.
- Bag gulerødderne ved 200 grader til de er helt bløde i midten (ca. 1 time).
- Skær fileten over i 2 lige store stykker og dup overfladen tør med køkkenrulle.
- Gnid salt og sort peber ind i kødet.
- Varm olien på en pande. Panden skal være godt varm inden kødet lægges på.
- Brun kødet på alle sider.
- Stik et stegetermometer ind i midten fra siden på et af stykkerne.
- Skru ovnen ned på 120 grader og sæt kødet i ovnen.
- Kødet er klar, når stegetermometeret viser 62 grader.
- Skyl, tør og hak grønkålen.
- Hak pistacienødderne groft.
- Rør gulerodssaft og tyknet fløde sammen smag til med salt og evt. mere eddike.
- Vend gulerødderne, grønkålen og pistacienødderne sammen.
Servering:
- Skær fileten ud i skiver, der er ca. ½ centimeter tykke.
- Fordel kødet på hver tallerken.
- Tilsæt en spiseskefuld syrlig dressing på tallerkenen.
- Anret kålsalaten ved siden af dressingen på tallerkenen.
- Riv den frosne ost over dressingen.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.