Det skal du bruge
6-8 personer
600 g nakkefiletRub
2 spsk brun farin
1 spsk rørsukker
2 tsk hvidløgspulver
2 tsk røget paprika
2 tsk løgpulver
1 knsp cayennepeber
1 tsk fint salt
1 knsp tørret chili
BBQ-sauce
2 spsk ketchup
3 fed hvidløg
1 spsk æbleeddike
2 spsk brun farin
1 knsp chiliflager
1 spsk Worcester-sauce
1 tsk sennepspulver
¼ dl appelsinjuice
5 g smør
Coleslaw
¼ spidskål, 225 g
1 lille gulerod
1 stængel bladselleri
½ bundt purløg
2 spsk mayonnaise
½ dl skyr
1 spsk æbleeddike
1 spsk sukker
½ spsk Dijonsennep
½ tsk salt
Peber
Tilbehør
4 burgerboller
Evt. 50 g syltede agurker
Ca. 3 døgn, heraf arbejdstid 1 time
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til rub i en lille skål.
- Gnid rub ind i kødet.
- Vakuumer ved maksimalt tryk.
- Tilbered kødet efter smag (her er brugt 70 grader/36:00 timer).
- Hæld saften fra kødet i en gryde og kog ind.
- Bland alle ingredienser til BBQ-sauce i en gryde og varm op i kort tid.
- Blend BBQ-sauce og rør smør i. Lad køle ned.
- Snit spidskålen fint, eventuelt på mandolinjern og riv gulerod og bladselleri. Klip purløg.
- Bland dressing af mayonnaise, skyr, æbleeddike, sukker, Dijonsennep, salt og peber i en skål og bland i grøntsagerne.
- Dæk kødet med BBQ-saucen og grill eller steg på en pande ved høj varme til saucen karamelliserer og kødet bruner (4-6 minutter).
- Lun bollerne.
- Riv kødet i strimler med to gafler og bland med BBQ-sauce og indkogt kødsaft. Smag til.
- Læg kødet på underen af bollen, så coleslaw og eventuelt lidt ekstra BBQ-sauce. Læg overen af bollen ovenpå og server, evt. med syltede agurker.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
Kødet kan opbevares i ubrudt pose på køl ved i en uge ved maks. 6 grader.
Det kan godt betale sig at lave en større portion kød. Det tager ikke længere tid, og kødet kan fryses i små portioner til senere brug.
Man kan bruge pulled pork i mange forskellige retter. Se opskrifterne her:
- Bruschetta med langtidsstegt svinekød, sursøde løg og ost
- Pulled pork sandwich med avocado, asparges og senneps-mayonnaise