Tilberedningstid
Ca. 55 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g hakket oksekød 8-12 %
1 tsk dijonsennep
25 g pinjekerner
½ bundt bredbladet persille
1 tsk groft salt og friskkværnet peber
2 tsk olivenolie
Små bagte kartofler med melon:
1 kg små kartofler
4-5 rødløg (300 g)
1 spsk olivenolie
2 tsk friske rosmarinkviste (evt. 1½ tsk tørret)
½ honningmelon eller en agurk (400 g)
Drys:
Persille
Bønnesalat:
250 g grønne bønner
Dressing:
1 tsk olie
2 tsk dijonsennep
2 tsk citronsaft
4-5 kviste frisk merian eller persille
Evt. 1 fed hvidløg
Salt og peber
Sådan gør du
Oksekødsboller:
Ælt kødet sammen med sennep, vand, pinjekerner, hakket persille, og krydr med salt og peber. Del kødet i 8 små stykker. Form dem til kugler og tril i olie i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen, tænd på 225 grader, og bag ca. 20 min., eller til kødet er gennembagt.
Nye bagte kartofler med melon:
Skrub kartoflerne. De største kan evt. skæres i halve. Pil løgene og skær i både. Bland sammen med olie og rosmarinkviste i en bradepande med bagepapir. Bag i 225 grader varm ovn til kartoflerne er møre ca. 35 min. Rør et par gange under bagningen. Skal de bages sammen med kødbollerne skal ovnen stå på 200 grader med varmluft.
Skær melon i tern. Bland melonen i kartoflerne lige før servering. Krydr med salt.
Bønnesalat:
Nip enderne af bønnerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre men ikke for bløde, ca. 4 min.
Hak merian eller persille, knus hvidløg og bland alle ingredienserne til dressingen.
Lad bønnerne dryppe af i et dørslag og vend dressingen i.
Servér salaten lun eller evt. kold.
Tips
- Se opskriften på Svenske kødboller med kartofler, tyttebær og råkostsalat her
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 47%
Fedt 30% (heraf 8 % mættet fedt)
2225 kJ - 525 kcal
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person