Tilberedningstid
Ca. 7½ time heraf arbejdstid 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 flanksteak, 600-800 g
1 tsk salt
1 spsk klaret smør
Sådan gør du
- Puds kødet af.
- Dup kødet helt tørt for kødsaft.
- Krydr med salt.
- Brun evt. kødet hårdt på begge sider for at give ekstra stegesmag. Køl af.
- Vakuumer ved højt tryk.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 54 grader/7:30 time).
- Dup kødet HELT tørt (posens væske kan bruges til sauce).
- Steg kødet ved hård varme 1 minut på hver side i klaret smør (eller på en meget varm grill) så kødet tager farve.
- Skær kødet i skiver på skrå og på tværs af fiberretningen, læg dem på et opvarmet serveringsfad og server straks.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen ½ time for at lune kødet.
Dejligt tilbehør til flanksteak – se opskrifterne her:
Energifordeling
-