Det skal du bruge
4 personer
1 oksebovsteg, ca. 750 g1 spsk salt
1 spsk klaret smør
Ca. 36 timer heraf arbejdstid 20 minutter
Sådan gør du
- Afpuds kødet for sener og evt. meget store fedtstykker.
- Tør kødet af og fordel saltet på kødet.
- Vakuumer ved maksimalt tryk.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 70 grader/36:00 timer).
- Tag kødet ud af posen. Kødsaften kan bruges til sovs.
- Evt.: Dup kødet helt tørt og brun det i klaret smør på en meget varm pande (eller grill det direkte over gløderne) 1 minut på alle sider.
- Skær i 5-10 mm skiver, anret på forvarmede tallerkener og server straks.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen 1 time for at lune kødet.
Du kan bruge sous vide oksebov til pulled beef sandwich – se opskriften her: