Det skal du bruge
8 personer
1,2 kg oksebov- eller tykkamMarinade
1 tsk hele sennepsfrø
1 tsk hel peber
2 tsk røget paprika
1 ½ tsk chilipulver
1 tsk salt
100 g brun farin
2 spsk soja
1 dl ketchup
1 spsk Worcestersauce
Coleslaw
300 g gulerødder
300 g hvid-/spidskål, grønkål eller savoykål
Dressing
1 skalotte løg eller et meget lille løg
1 ½ dl yoghurt naturel
2 spsk mayonnaise
1 tsk eddike eller Worcestersauce
1 spsk ketchup
½ tsk salt
Lidt peber
Tilbehør
8 store burgerboller, 640 g1 døgn til marinering, 4-5 timer i ovnen. Arbejdstid ca. ½ time.
Sådan gør du
- Knus sennepsfrø og peber i en morter og bland med de øvrige krydderier, farin, soja og ketchup.
- Gnid kødet med marinaden. Læg kød og krydderier i en pose og lad det ligge natten over.
- Læg kødet i et ovnfast fad og hæld marinaden over. Læg stanniol eller låg på og stil fadet i ovnen. Eller læg kødet i en stegepose i et ovnfast fad.
- Tænd ovnen på 140 grader og lad kødet stege i 4-5 timer, til det er helt mørt.
- Skræl gulerødderne og skær/skræl dem i lange strimler.
- Skær kålen i tynde strimler evt. på et mandolinjern.
- Riv løget fint.
-
Rør yoghurt, mayonnaise, Worcestersauce, 1 spsk revet løg og ketchup sammen og smag til med salt og peber.
Vend gulerødder og kål i dressingen. - Varm bollerne og læg kød og coleslaw i bollerne.
Tips
- Du kan bage bollerne selv.
- Du kan bruge en færdig dressing i stedet for at blande dressing selv til coleslaw.
- Der kan bruges færdigkøbt pulled beef.
- Læs mere på temasiden: "Fitness - moderat fysisk aktivitetsniveau"