Det skal du bruge
4 personer
2 skiver ribeye á 400-500 g1 lille spsk salt
1 spsk klaret smør
Ca. 2 timer heraf arbejdstid 15 minutter
Sådan gør du
- Tør kødet af.
- Fordel saltet på kødet.
- Vakuumer ved maksimalt vakuum.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 58 grader/2:00 timer).
- Tag kødet ud af posen og dup det helt tørt (kødsaften kan bruges til sovs).
- Brun kødet på grill eller en meget varm pande med klaret smør 1 minut på hver side.
- Del hver bøf i 2, eller skær kødet i skiver med flade snit (læg kniven næsten parallelt med kødets overside, så man skærer mest muligt på tværs af fibrene), anret på forvarmet fad og server straks.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen 1 time for at lune kødet.
Nemme og lækre forslag til tilbehør - se opskrifterne her:
- Grillet ribeye af okse eller kalv med grillet grønt og gammeldaws dressing
- Okse ribeye med grillet agurkesalsa og urtesalat
- Prøv også en superlet sous vide-tilberedt bearnaise.