Okse flanksteak - sous vide

Flanksteak er skåret fra slaget og har forholdsvis grove kødfibre og god oksekødssmag. Hvis den tilberedes sous vide i 7-8 timer, bliver den helt mør samtidig med at god tyggemodstand bliver bevaret. Kødet kan efterfølgende grilles for at få en smagfuld stegeskorpe.

Okse flanksteak - sous vide

Af Karsten Tanggaard

Det skal du bruge

4 personer

1 flanksteak, 600-800 g
1 tsk salt
1 spsk klaret smør

Ca. 7½ time heraf arbejdstid 20 minutter


Sådan gør du

  1. Puds kødet af.
  2. Dup kødet helt tørt for kødsaft.
  3. Krydr med salt.
  4. Brun evt. kødet hårdt på begge sider for at give ekstra stegesmag. Køl af.
  5. Vakuumer ved højt tryk.
  6. Tilbered som ønsket (her er brugt 54 grader/7:30 time).
  7. Dup kødet HELT tørt (posens væske kan bruges til sauce).
  8. Steg kødet ved hård varme 1 minut på hver side i klaret smør (eller på en meget varm grill) så kødet tager farve.
  9. Skær kødet i skiver på skrå og på tværs af fiberretningen, læg dem på et opvarmet serveringsfad og server straks.
       

 

 

Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.

Tips

Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:

  1. Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved 6 grader.
  2. Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen ½ time for at lune kødet.

Dejligt tilbehør til flanksteak – se opskrifterne her:


energifordeling

-
Gæster