Det skal du bruge
4 personer
4 nakkekoteletter á ca. 200 g
1 stor tsk salt
1 spsk klaret smør
Ca. 4 timer heraf arbejdsstid ½ time
Sådan gør du
- Tør kødet af og fordel saltet på kødet.
- Kom kødet i en pose og vakuumer ved middel vakuum.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 54 grader/4:00 timer).
- Åbn posen og læg kødet på køkkenrulle, og dup det HELT tørt på begge sider.
- Varm klaret smør på en pande ved god varme.
- Brun kødet 1 minut på begge sider.
- Skær evt. i 1-2 cm tykke skiver, anret på forvarmede tallerkener (eller et serveringsfad) og server straks.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen en halv time for at lune kødet.
Savner du inspiration til tilbehør til nakkekoteletter – se her: