Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Kikærtekoteletter
2 nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, ca. 150 g pr. stk.
½ dåse kikærter, 120 g drænet vægt
½ dl yoghurt naturel 0,5%
1 tsk tørrede urter, fx herbes de provence
½ tsk salt
2 tsk olie
Melonsalat
200 g grønne asparges
1 bakke feldsalat, ca. 100 g
½ netmelon, ca. 500 g
20 g fast ost – evt. Vesterhavsost
1 rød chili
Tilbehør
130 g groft brød
Sådan gør du
Dræn kikærter og kom i en frostpose. Tilsæt yoghurt og krydderier. Knus kikærterne med hånden eller en kagerulle og masser det godt rundt, så alt er blandet. Kom koteletterne i posen og massér dem godt ind i kikærtemassen.
Skyl asparges og feldsalat. Knæk den grove ende af asparges og kassér. Skær i skiver. Halvér melon og skrab kerner ud. Skær skrællen af og skær kødet i tern. Skær ost i tern. Skyl og hak chili. Vend alle ingredienser til melonsalaten sammen.
Varm olie på en pande ved god varme – det skal være så varmt at det ’siger lyde’, når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til svag varme og steg dem færdige, ca. 16 minutter i alt. Pas på med at flytte koteletterne for meget.
Tips
- Hvis nakkekoteletterne er 1 cm tykke, skal de kun have 5-6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.
- Du kan fx bruge resten af kikærterne til en salat med urter eller humus.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Energifordeling
Nu hedder det nakkekotelet af nakke fra gris. Før hed udskæringen nakkekotelet af nakke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 720 g af retten):
Energi: 2939 kJ (700 kcal)
protein: 45 g
kulhydrat: 59 g
kostfibre: 12 g
fedt: 29 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 408 kJ (97 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g