Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kartofler
1 kg små faste kartofler
Mørbradbøffer
1 mørbrad af gris, 400 g
2 squash, 400 g
3 løg
20 g smør
½ grøntsagsbouillonterning
1 dl piskefløde
2 tsk majsstivelse
1 tsk dijonsennep
1 tsk sukker
Salt og peber
Sådan gør du
- Kog kartofler i ca. 10 minutter, sluk derefter for varmen og lad kartoflerne blive i kogevandet i yderligere 10 minutter eller til de er færdige
- Afpuds mørbrad for hinder og sener. Skær den i 3 cm tykke skiver
- Skyl squash og skær den i 2 cm skiver
- Pil løg og skær dem i tynde skiver
- Varm smør på en pande ved god varme og steg løg gyldne. Tag dem af panden og hold dem varme
- Brun mørbrad på panden i ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Tag af varmen
- Brun squash på panden i ca. 1 minut på hver side og krydr med salt og peber. Kom kødet tilbage på panden
- Dæmp til middelvarme og steg videre til mørbrad er gennemstegt, ca. 3 minutter på hver side. Tag af panden og hold varm
- Hæld 2 dl bouillon og fløde på den varme pande. Tilsæt majsstivelse rørt op i lidt vand. Kog saucen igennem og smag til med sennep, sukker, salt og peber
Tips
Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24% - 30 gram protein
Kulhydrat 44% - 52 gram kulhydrat
Fedt 32% - 18 gram fedt
2100 kJ – 500 kcal
700 g frugt og grønt i retten / 175 g pr. person