Mørbradbøffer i fad med champignon

Nem aftensmad, der er superlet at lave, og stort set passer sig selv. Kødet brunes på panden, og champignonerne ristes. Derefter simrer retten færdig i ovnen.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend


Mørbradbøffer i fad med champignon

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset grisemørbrad, 500-550 g
Salt og peber
400 g champignon
3 løg, ca. 300 g
35 g smør
1 dl bouillon - gerne høns eller gris
1 dl fløde
Hakket persille, ca. 1,5 dl



Tilbehør

750-1000 g kartofler
500 g ærter, evt. fra frost

 

Sådan gør du

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke bøffer.
  2. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  3. Skær champignon i skiver. Hak løget.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Kog kartoflerne.
  6. Varm 15 g af smørret på en pande til det er gyldent og brun bøfferne 1 minut på hver side. Læg dem i et ovnfast fad.
  7. Rist champignonerne 4-5 minutter. Tilsæt salt og peber og fordel dem i fadet.
  8. Svits løget i resten af smørret 3-4 minutter. Hæld bouillon og fløde på panden og lad det småkoge et par minutter. Smag til med salt og peber og hæld saucen over bøfferne.
  9. Sæt fadet i ovnen ca. 15 minutter. Drys med hakket persille.
  10. Damp ærterne.

Tips

  • Broccoli, salat m.v. kan bruges i stedet for ærter.
  • Prøv også klassisk mørbradgryde.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 700 g af retten) ved 9 % fløde: 

Energi:  2381 kJ (567 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 56 g

kostfibre: 12 g

fedt: 16 g 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 700 g af retten) ved 18 % fløde: 

Energi: 2462 kJ (586 kcal)

protein: 43 g

kulhydrat: 56 g

kostfibre: 12 g

fedt: 18 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 700 g af retten) ved 38 % fløde: 

Energi: 2637 kJ (628 kcal)

protein: 43 g

kulhydrat: 56 g

kostfibre: 12 g

fedt: 23 g,