Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Ca. 3 m grisetarme
800 g nakkefilet
200 g spæk
2 løg, ca. 150 g
1½ spsk salt
½ l letmælk
½ tsk peber
1 tsk stødt allehånde
Kødhakker med pølsehorn
Sådan gør du
- Læg tarmene i lunkent vand i ½ time.
- Kød, spæk og løg hakkes to gange i kødhakkeren.
- Rør det med salt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen.
- Hæld vand gennem tarmene.
- Monter kødhakkeren med pølsehornet.
- Træk et stykke tarm på pølsehornet.
- Kom fars i maskinen og fyld tarmene jævnt, men ikke for fast.
- Slå knuder for enderne.
- Brug al farsen på denne måde.
- Kog medisterpølsen ca. 10 minutter ved svag varme og brun den derefter i lidt fedtstof på panden.
Tips
- Man kan prikke tarmen med en kødnål, hvis der kommer store luftlommer under fyldningen.
- Medisterpølse kan også steges direkte på panden. Stegetiden er 8-10 minutter på hver side ved svag varme.
- Rå medisterpølse kan fryses i 2 måneder.
- Tilbehør til medisterpølse er klassisk sovs og kartofler. Du kan finde godt tilbehør på opskriften på Svenske kødboller med kartofler, tyttebær og råkostsalat.
- Nu hedder det nakkefilet fra gris. Før hed udskæringen svinenakkefilet.
Energifordeling
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 738 kJ (176 kcal)
Protein: 10 g
Kulhydrat: 2 g
Kostfibre: 0 g
Fedt: 14 g