Det skal du bruge
4 personer, frokost - eller 3 personer, middag
Kødet1 grisemørbrad, afpudset, ca 475 g
½ tsk salt
Peber
1 spsk olivenolie
10 g smør
Sveskekompot
30 svesker
2 spsk sukker
1 stort rødløg, ca 250 g
2 madæbler, fx Ingrid Marie eller Belle de Boscoop, ca 250 g
1 citron, usprøjtet
2 kviste timian
1 dl piskefløde
½ tsk salt
Tilbehør
4 store skiver fuldkornsrugbrød, 400g
4 spsk persille, hakket
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Sveskekompot
- Skær sveskerne i skiver, mens bøfferne steger, og kog dem i vand tilsat sukker i 10 minutter.
- Skær løget i tynde skiver og svits det et par minutter i det fedtstof der er tilbage på panden.
- Skær æblerne i både og tilsæt dem sammen med 1 tsk revet citronskal, svesker, timian og ½ dl sveskevand.
- Lad blandingen simre i ca. 5 minutter.
- Hæld fløden ved og kog det lidt ind, til konsistensen er cremet.
- Smag retten til.
Kødet
- Skær mørbraden i ca. 3 cm tykke skiver og dup bøfferne tørre med køkkenrulle.
- Krydr bøfferne med salt og peber.
- Brun bøfferne 1 minut på hver side ved god varme på en pande i en blanding af olie og smør. Det skal syde, når kødet rammer panden.
- Dæmp varmen til middel varme og steg dem 3-4 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte.
- Tag dem af panden, og hold dem lune under stanniol.
Anretning
Anret som smørrebrød med rugbrød i bunden, sveske og løg kompot ovenpå. Dernæst bøffer, top op med kompotten og drys med persille.
Tips
- Er mørbraden ikke afpudset, skal du fjerne sølvsenen.