Det skal du bruge
6 personer til buffet eller frokostbord
1 afpudset svinemørbrad, ca. 450 gSalt og peber
15 g smør
1 rødløg
1 stort æble
150 g frosne solbær, skovbær, brombær eller ribs m.v.
3 dl æblejuice eller -most
1 spsk ahornsirup eller honning
2-3 tsk dijonsennep
¼ bundt persille eller nogle stilke frisk mynte
Ca. 25 minutter
Sådan gør du
Afpuds mørbraden for sener og evt. fedt. Skær den ud i 6 lige store bøffer. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr bøfferne med salt og peber – lad dem evt. stå i 15 minutter, hvis du har tid.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem 3-4 minutter på hver side. Tag dem op på en tallerken – dæk med stanniol
Skær rødløget igennem på langs og skær det i tynde skiver. Kom løget på panden og tilsæt små æbletern og bær. Lad det koge under omrøring at par minutter. Tilsæt æblejuice og kog det kort igennem. Tag fyldet op med en hulske. Kog væsken ind ved kraftig varme til den har konsistens som sovs. Tilsæt sennep og kom fyldet tilbage på panden.
Læg mørbradbøfferne på panden igen sammen med kødsaften i tallerkenen. Kog det igennem ca. 2 minutter og vend bøfferne rundt i glacen. Smag til med salt og peber.
Drys med hakket persille eller mynte ved servering.
Tips
- I stedet for mørbradbøffer kan bruges helt afpudset svinefilet i skiver, svinekoteletter uden fedtkant eller halve skinkeschnitzler.
- Husk magert kød er mest saftigt, når det steges rosa.
- Drys evt. retten med lidt hakkede mandler eller nødder.
- Som tilbehør kan fx vælges rugbrød eller andet brød - eller små ristede kartofler.
- Retten kan være en middagsret til 3, hvis den serveres med ristede kartofler og en skål salat.