Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 pk grov fersk tærtedej (275 g), tærtefad med diameter: 32 cm.
Tærtefyld
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør eller olivenolie
200 g hakket oksekød
1 rød peberfrugt
1 dåse kidneybønner (230 g drænet vægt)
3 æg str. M
100 g hytteost 1,5%
2 spsk tomatpuré
1 spsk fajita eller taco-krydderiblanding
50 g revet cheddar
Avocadosalsa
2 store tomater
1 avocado
½ rødløg
1 spsk limesaft
10 skiver syltede jalapenos (kan udelades)
1 håndfuld frisk koriander (kan udelades)
Sådan gør du
Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Fordel tærtedejen i et smurt tærtefad (eller behold bagepapiret på dejen).
- Stik den med en gaffel og forbag den i 10 minutter.
Tærtefyld
- Hak løg og hvidløg fint.
- Sauter løg og hvidløg i lidt smør eller olie på en pande, til de er bløde.
- Kom det hakkede oksekød ved og brun det af.
- Snit peberfrugt i strimler, hak jalapenos og skyl de brune bønner i koldt vand.
- Kom det ved kødet på panden og vend det sammen.
- Pisk æg og hytteost sammen med tomatpure og krydderi.
- Vend kød-bønne-blandingen med æggeblandingen.
- Tag tærtebunden ud af ovnen og fordel fyldet. Afslut med cheddarost på toppen.
- Kom tærten tilbage i ovnen og bag den i 20 minutter ved 200 grader til fyldet er fast.
Avocadosalsa
- Skær tomat i små tern.
- Skær avocadoen i tern.
- Hak rødløget fint.
- Vend avocado, tomat og rødløg sammen med limesaft.
- Server mexitærten med avocadosalsaen.
Tips
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Bælgfrugter pr. person: ca. 60 g. (57% af anbefalet dagligt indtag)
431 g - 625 kcal
Kulhydrat, 52 g
Fedt, 28 g
Protein, 33 g
Kostfibre, 7 g