Opskrifter med oksekød og bælgfrugter – sådan!

Okse- og kalvekød findes som næringsrig smagsforstærker i mange danske livretter, og derfor kan kødet bruges til at introducere nye, mindre kendte råvarer.

Opskrifter med oksekød og bælgfrugter – sådan!
04.10.2022

Kostrådene anbefaler bl.a. at vi skal spise flere bælgfrugter i fremtiden for at tilgodese en varieret kost, klimaet og sundheden.

Mange danskere har ikke tradition for at spise bælgfrugter (endnu), der indeholder både sødme, bitterstoffer og en smule umami. Hvis man lader bælgfrugterne koge med i en kødsovs, gryderet, eller andre karakteristiske livretter med okse- og kalvekød, vil bælgfrugterne hurtigt optage smag fra kødet, og blive introduceret i en velkendt og velsmagende kontekst.

I denne opskriftsamling, som er udviklet af Anne Abild Aundal, får du fem velkendte retter med mindre kød, flere bælgfrugter og en masse god smag.

Belugabolognese med spaghetti

Belugabolognese med spaghetti

 

Burritos med flanksteak og bønnemos

Burritos med flanksteak og bønnemos

 

Kalvegryde med hvide bønner, mos og gremolata

Kalvegryde med hvide bønner, mos og gremolata

 

Kikærtesalat med perlespelt og kofta

Kikærtesalat med perlespelt og kofta

 

Mexicansk tærte med avocadosalsa 

Mexicansk tærte med avocadosalsa