Kikærtesalat med perlespelt og kofta

Denne lækre kikærtesalat er krydret med skønne krydderurter, limeskal og pistacienødder. Her er den serveret med de smagfulde koftaer, men salaten egner sig også rigtig godt til grillkød.

Kikærtesalat med perlespelt og kofta

Af Anne Abild Aundal

Det skal du bruge

2 personer

Perlespeltsalat
70 g perlespelt (1 dl rå)
½ agurk
1 håndfuld persille
1 håndfuld mynte
2 forårsløg
1 dåse kogte kikærter (ca. 250 g drænet vægt)
50 g feta
35 g pistacienødder

Limedressing
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 spsk limesaft
1 knsp salt

Kofta
200 g hakket oksekød
½ løg
1 fed hvidløg
1 håndfuld persille
1 tsk sambal oelek (kan udelades)
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
½ tsk peber
4 træspyd
1 spsk smør

 



Ca. 35 minutter


Sådan gør du

Perlespeltsalat

  1. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Ca. 1 dl perlespelt til 2 dl vand skal koges i 20 minutter.
  2. Lad perlespelten dampe lidt af og lad den derefter køle af i køleskabet.
  3. Halvér agurken og fjern det våde i midten med en teske. Skær den i både på tværs af ca. ½ cm.
  4. Hak mynte, persille og forårsløg fint.
  5. Riv hvidløgsfeddet fint og bland det sammen med resten af ingredienserne til dressingen.
  6. Tag perlespelten ud af køleskabet.
  7. Skyl kikærterne i koldt vand.
  8. Vend perlespelt, kikærter, agurk, mynte, basilikum, forårsløg og pistacienødder sammen. Smulder feta over og vend det ned i.

Dressing

  1. Riv hvidløget fint.
  2. Bland hvidløg med olivenolie, limesaft og lidt salt.
  3. Kom dressingen over salaten og vend det sammen.

Kofta

  1. Snit løget fint, eller hak det i en løghakker.
  2. Riv hvidløgsfeddet fint.
  3. Hak persillen fint.
  4. Rør det hakkede oksekød sammen med løg, hvidløg, persille, sambal oelek, spidskommen, salt og peber. Brug evt. en håndmixer.
  5. Form farsen til 4 aflange og runde ’frikadeller’. Kom dem på spyd.
  6. Varm en pande op med smør.
  7. Steg koftaerne ved middelvarme i 8-10 minutter. Vend dem undervejs.
  8. Servér koftaerne med perlespeltsalaten.

 


Tips

 


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Bælgfrugter: 125 g pr. person. (125% af dagligt anbefalet indtag)
462 g - 671 kcal
Kulhydrat, 50 g
Fedt, 30 g
Protein, 45 g
Kostfibre, 11 g
Sund hverdagsmad