Det skal du bruge
4 personer
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør eller olivenolie
400 g kalvekød i tern fx tykkam eller bov
1 spsk sød paprika
1 tsk røget paprika
1 oksebouillonterning + 1 dl vand (eller 1 dl oksefond)
1 dåse hakkede tomater
1 rød peberfrugt
2 dåser hvide bønner (460 g drænet vægt)
1 dl fløde
1 spsk balsamico
Salt og peber
Kartoffelmos
1 kg kartofler
2 spsk smør
1 dl mælk
Salt
Gremolata
2 håndfulde persille
2 fed hvidløg
1 citron
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Skær løget i bådet og hak hvidløg fint.
- Sauter løg og hvidløg i en sauterpande eller gryde i lidt smør eller olivenolie.
- Kom kalvekødet i tern ved lidt af gangen og steg til de har fået lidt stegeskorpe.
- Kom paprika og røget paprika ved sammen med bouillon/fond samt hakkede tomater.
- Lad det koge op, kom låg på panden og skru ned for varmen.
- Lad det simre i 45 minutter eller til kødet er mørt, gerne op til 2 timer.
- Snit peberfrugt i strimler.
- Dræn og skyl de hvide bønner i koldt vand.
- Når der er 5-10 minutter tilbage af simretiden, kommer du peberfrugt, bønner og fløde ned i gryden og lader det simre med.
- Smag til med salt, peber og balsamico.
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
- Kom dem i en gryde med vand.
- Kog dem i 20 minutter til de er møre. Hæld vandet fra.
- Mos kartoflerne med en håndmixer eller kartoffelmoser sammen med mælk og smør.
- Smag til med salt og peber.
Gremolata
- Hak persille og hvidløg fint.
- Riv citronskallen af citronen.
- Vend persille, hvidløg, citronskal og lidt salt og peber sammen.
- Servér paprikagryden med kartoffelmos og gremolata.
Tips
- Du kan med fordel udskifte 500 g af kartoflerne med knoldselleri.
- Mosen kan byttes ud med ris, perlespelt eller lign. hvis du foretrækker.
- Denne version er børnevenlig. Retten kan den med fordel krydres lidt cayennepeber eller evt. friskhakket chili i gremolataen.
- Se flere opskrifter med oksekød og bælgfrugter.