Kalvegryde med hvide bønner, mos og gremolata

Der er bare noget over smagen af både paprika, tomat og fløde som kan løfte enhver ret. Paprikagryden her er fyldt med mørt kalvekød, hvide bønner og peberfrugt, serveret sammen med kartoffelmos drysset med gremolata.

Kalvegryde med hvide bønner, mos og gremolata

Af Anne Abild Aundal

Det skal du bruge

4 personer

1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør eller olivenolie
400 g kalvekød i tern fx tykkam eller bov
1 spsk sød paprika
1 tsk røget paprika
1 oksebouillonterning + 1 dl vand (eller 1 dl oksefond)
1 dåse hakkede tomater
1 rød peberfrugt
2 dåser hvide bønner (460 g drænet vægt)
1 dl fløde
1 spsk balsamico
Salt og peber

Kartoffelmos
1 kg kartofler
2 spsk smør
1 dl mælk
Salt

Gremolata
2 håndfulde persille
2 fed hvidløg
1 citron

 



Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Skær løget i bådet og hak hvidløg fint.
  2. Sauter løg og hvidløg i en sauterpande eller gryde i lidt smør eller olivenolie.
  3. Kom kalvekødet i tern ved lidt af gangen og steg til de har fået lidt stegeskorpe.
  4. Kom paprika og røget paprika ved sammen med bouillon/fond samt hakkede tomater.
  5. Lad det koge op, kom låg på panden og skru ned for varmen.
  6. Lad det simre i 45 minutter eller til kødet er mørt, gerne op til 2 timer.
  7. Snit peberfrugt i strimler.
  8. Dræn og skyl de hvide bønner i koldt vand.
  9. Når der er 5-10 minutter tilbage af simretiden, kommer du peberfrugt, bønner og fløde ned i gryden og lader det simre med.
  10. Smag til med salt, peber og balsamico.

Kartoffelmos

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom dem i en gryde med vand.
  3. Kog dem i 20 minutter til de er møre. Hæld vandet fra.
  4. Mos kartoflerne med en håndmixer eller kartoffelmoser sammen med mælk og smør.
  5. Smag til med salt og peber.

Gremolata

  1. Hak persille og hvidløg fint.
  2. Riv citronskallen af citronen.
  3. Vend persille, hvidløg, citronskal og lidt salt og peber sammen.
  4. Servér paprikagryden med kartoffelmos og gremolata.

Tips

  • Du kan med fordel udskifte 500 g af kartoflerne med knoldselleri.
  • Mosen kan byttes ud med ris, perlespelt eller lign. hvis du foretrækker.
  • Denne version er børnevenlig. Retten kan den med fordel krydres lidt cayennepeber eller evt. friskhakket chili i gremolataen.
  • Se flere opskrifter med oksekød og bælgfrugter.

 


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Bælgfrugter pr. person: 115 g. (115% af anbefalet dagligt indtag)
683 g - 721 kcal
Kulhydrat, 67 g
Fedt, 32 g
Protein, 35 g
Kostfibre, 13 g
Gæster