Det skal du bruge
4 personer
Ovnbagte kartofler1 kg små faste kartofler
1 spsk tørret eller en kvist frisk timian
2 spsk olie
Salt og peber
Krebinetter
300 g hakket gris, 8-12 % fedt
1 blomkålshoved, 400 g
1 æg
3 dl rasp
1 spsk smør
1 spsk olie
Stuvede ærter
10 g smør
3 spsk mel
2½ dl mælk
½ grøntsagsbouillonterning
300 g ærter, frosne, optøede
Ca. 50 minutter
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
- Skrub eller skræl kartofler og dup dem tørre
- Bland olie, timian, salt og peber i en skål. Skær kartoflerne i kvarte og vend dem godt rundt
- Læg kartofler i en bradepande med bagepapir og bag dem midt i ovnen til de er møre, ca. 40 minutter
- Form kødet til fire små krebinetter, krydr med salt og peber
- Skær blomkål i 4 skiver på samme tykkelse som krebinetterne
- Pisk æg sammen i en dyb tallerken og bland rasp, salt og peber i en anden tallerken
- Vend krebinetter og blomkålsskiver først i æg og derefter i rasp
- Varm fedtstof på en pande ved god varme
- Brun først krebinetter et par minutter på hver side, tag dem af og læg dem i et ovnfast fad
- Brun derefter blomkålsskiver et par minutter på hver side. Læg dem i det ovnfaste fad. Bag i 20 minutter
- Smelt smør på panden og rør mel og lidt af mælken sammen på den varme pande. Rør resten af mælken i sammen med 2½ dl bouillon
- Bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring i ca. 3 minutter
- Tilsæt de optøede ærter og varm dem igennem et par minutter. Smag stuvningen til med salt og peber og evt. andre krydderier efter ønske