Det skal du bruge
4 personer
800 g kalvefilet1 lille spsk salt
Ca. 3 timer heraf arbejdstid 15 minutter
Sådan gør du
- Tør kødet af og fjern evt. sener på ydersiden.
- Fordel saltet på kødet.
- Vakuumer ved maksimalt tryk.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 54 grader/3:00 timer).
- Tag kødet ud af posen og dup det helt tørt (kødsaften kan bruges til sovs).
- Brun kødet på grill eller en meget varm pande start med fedtsiden, 1 minut på alle 4 sider og derefter 1 minut ekstra på fedtsiden.
- Skær kødet i tynde skiver, anret på forvarmet fad og server straks.
- Bøffer: Alternativt kan kødet skæres i 3 cm skiver og brunes ved høj varme i klaret smør (eller på grill) 1 minut på hver side.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen 1 time for at lune kødet.
Find forslag til lækkert tilbehør til kalvefilet her:
- Helstegt kalvefilet med sommergrøntsager og bearnaise kryddersmør
- Helstegt kalvefilet med salat, artiskokker og oliven
Prøv også en superlet sous vide-tilberedt bearnaise.