Det skal du bruge
6 personer
1½ kg kalvefiletSalt og peber
1 kg små nye kartofler
Dressing
2 spsk olivenolie
1½ spsk eddike
½ tsk salt
Lidt peber
1 tsk sennep
1 spsk frisk estragon
2 bundter asparges, 350 g
12 forårsløg, 300 g
18 små gulerødder, 600 g
Kryddersmør
75 g blødt smør
1 spsk frisk estragon
1-2 tsk bearnaiseessens
Ca. 1 time 30 minutter
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Varm en pande ved kraftig varme og brun stegen, start med fedtsiden nedad.
- Vend og brun den anden side 6-8 minutter i alt til stegen er blevet gylden.
- Læg kødet i et ovnfast fad, sæt et stegetermometer i stegen.
- Sæt fadet i ovnen og tænd på 130 grader varmluft.
- Stegen er rosa, når termometret viser 60 grader.
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, pil dem og hold dem varme.
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
- Skyl grøntsagerne og gør dem i stand.
- Damp dem i let saltet vand 3-5 minutter til de er netop møre.
- Hæld vandet fra og vend de lune grøntsager i dressingen.
- Skyl og hak estragon og persille og rør det i smørret sammen med bearnaiseessens. Smag til med salt og peber.
Tips
- Om vinteren er ovnbagte grøntsager vidunderlige til kød og smør.
- Rester af stegen kan bruges som pålæg i madpakken.
- Prøv en superlet sous vide-tilberedt bearnaise.