Det skal du bruge
6 personer
1 kalveculotte, ca. 1 kg1 lille spsk salt
Ca. 6 timer heraf arbejdstid ½ time
Sådan gør du
- Tør kødet af. Rids evt. fedtsiden på tværs af fibrene (fibrene ses lettest på undersiden), så kødet til sidst kan skæres ud efter ridserne.
- Fordel saltet på kødet.
- Vakuumer ved maksimalt tryk.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 54 grader/6:00 timer).
- Tag kødet ud af posen og dup det helt tørt (kødsaften kan bruges til sovs).
- Brun kødet på grill eller en meget varm pande, start med fedtsiden, 1 minut på alle 4 sider og derefter 1 minut ekstra på fedtsiden.
- Skær 5 mm skiver på tværs af fibrene, efter ridserne.
- Anret på forvarmet fad og server straks.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kødet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge ved maks. 6 grader.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt vand fra hanen 1 time for at lune kødet.
Vil du gerne have forslag til tilbehør til din kalveculotte, så kan du finde mange lækre opskrifter her på voresmad.dk:
- Kold kalveculotte med perlespeltsalat
- Kalveculotte med kartoffelsalat, bønner og rødløg
- Grillet kalveculotte med kartoffel-spinatsalat