Det skal du bruge
1 person
1 kalveculotte, 700-900 gSalt og peber
Perlespeltsalat
60 g perlespelt
25 g bladselleri
Lidt af bladselleriens grønne top
½ æble, 65 g æble
Lidt finthakket løg, 3 g
16 g grubelagret ravost
Dressing
En lille spsk æbleeddike, 12 g
En lille spsk koldpresset rapsolie, 12 g
Knivspids salt
Peber
Ca. 1½ time - heraf tilberedningstid ca. 30 minutter
Sådan gør du
Kold kalveculotte
- Rids fedtlaget på culotten.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
- Læg kødet på en kold pande, først med fedtsiden nedad.
- Skru op til god/kraftig varme og brun stegen på alle sider, 6-8 minutter i alt.
- Sæt et stegetermometer i stegen, så spidsen sidder midt kødet og steg culotten ved 160 grader til centrumtemperaturen er 58-60 grader (30-40 minutter).
- Sæt culotten i køleskabet til den er kold.
- Skær 4 tynde skiver - i alt 110 g kød.
Perlespeltsalat
- Kog perlespelten efter anvisningen på posen. Afdryp og afkøl perlespelten.
- Skyld bladselleri og æbler. Skær dem i små stykker/tern.
- Skær osten i små tern.
- Bland perlespelt, bladselleri, æbler og ost i en skål.
- Vend lidt af bladselleriens grønne top i.
- Bland ingredienserne til dressing og hæld dressingen over perlespeltsalaten.
Tips
- Salaten kan også laves med andre typer af korn fx perlebyg eller perlerug.
- Rester af kødet kan bruges som pålæg.