Kold kalveculotte med perlespeltsalat

Kold kalveculotte med perlespeltsalat

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

1 person

1 kalveculotte, 700-900 g
Salt og peber

Perlespeltsalat
60 g perlespelt
25 g bladselleri
Lidt af bladselleriens grønne top
½ æble, 65 g æble
Lidt finthakket løg, 3 g
16 g grubelagret ravost

Dressing
En lille spsk æbleeddike, 12 g
En lille spsk koldpresset rapsolie, 12 g
Knivspids salt
Peber

Ca. 1½ time - heraf tilberedningstid ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kold kalveculotte

  1. Rids fedtlaget på culotten.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
  3. Læg kødet på en kold pande, først med fedtsiden nedad.
  4. Skru op til god/kraftig varme og brun stegen på alle sider, 6-8 minutter i alt.
  5. Sæt et stegetermometer i stegen, så spidsen sidder midt kødet og steg culotten ved 160 grader til centrumtemperaturen er 58-60 grader (30-40 minutter).
  6. Sæt culotten i køleskabet til den er kold.
  7. Skær 4 tynde skiver - i alt 110 g kød.

Perlespeltsalat

  1. Kog perlespelten efter anvisningen på posen. Afdryp og afkøl perlespelten.
  2. Skyld bladselleri og æbler. Skær dem i små stykker/tern.
  3. Skær osten i små tern.
  4. Bland perlespelt, bladselleri, æbler og ost i en skål.
  5. Vend lidt af bladselleriens grønne top i.
  6. Bland ingredienserne til dressing og hæld dressingen over perlespeltsalaten.

Tips

  • Salaten kan også laves med andre typer af korn fx perlebyg eller perlerug.
  • Rester af kødet kan bruges som pålæg.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26 %
Kulhydrat 35 %
Fedt 38 %
2314 kJ – 554 kcal
Sund hverdagsmad