Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Grøn karry
1 spsk olie, fx rapsolie
250 g hakket grisekød, 3-7% fedt
¼ tsk salt
Peber
1 løg, 110 g
1 fed hvidløg
2 spsk grøn karrypasta - uden rejer, hvis ønskes
½ dåse kokosmælk, 200 g
½ grøntsagsbouillonterning
1 dl vand
200 g grønne bønner, evt. fra frost
150 g rosenkål
1 rød peberfrugt, 200 g
1 tsk fiskesauce - kan udelades
½ lime
Tilbehør
200 g fuldkornsris
Pynt
Frisk koriander
½ lime
Sådan gør du
Grøn karry
- Varm olie i en stor gryde eller dyb pande ved god varme
- Brun det hakkede grisekød grundigt. Tag kødet af panden/gryden, drys med salt og peber og sæt det til side
- Pil løg og hvidløg og hak det fint
- Svits løg og hvidløg på panden i 2-3 minutter, til de er bløde
- Tilsæt grøn karrypasta og steg i 1 minut under omrøring, så duften frigives
- Hæld kokosmælk og grøntsagsbouillon ved. Bring det i kog og lad det simre i 5 minutter
- Skyl og nip bønnerne og skær dem i mindre stykker
- Fjern de yderste blade fra rosenkål og halver dem
- Tilsæt bønner, evt. halverede, hvis de er lange og rosenkål og lad det simre i yderligere 5-7 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid
- Fjern kerner fra peberfrugt og skær den i strimler
- Vend peberfrugt og kød i karryen. Lad det simre et par minutter
- Smag til med fiskesauce og limesaft
Fuldkornsris
- Kog fuldkornsris efter anvisning på pakken
Pynt
- Skyl koriander, hak den let og drys den over retten ved servering
- Skyl lime og skær den i både
Tips
- Rosenkål kan erstattes med broccoli
- Tilsmagning: En balance af umami fra karrypasta og grisekød, sødme fra kokosmælk, syre fra lime og en afrundet salt smag fra fiskesaucen.
- Tekstur: Retten byder på en cremet sauce, mørt kød, bid fra de grønne bønner og rosenkål samt den bløde fyldighed fra risene.
- Taktilitet: Spises primært med bestik eller spisepinde, men den friske koriander og forårsløg kan pyntes med fingrene.
- Temperatur: Serveres varm, direkte fra gryden, hvilket fremhæver de aromatiske dufte.
- Tiltrækning: Visuelt tiltalende med grønne og røde kontraster fra grøntsager og den gyldne karrysauce, pyntet med frisk grøn koriander.
- Trigeminalt: Kan justeres fra mild til medium-stærk afhængigt af mængden og styrken af grøn karrypasta, men er generelt mild.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 520 g af retten):
Energi: 2070 kJ (493 kcal)
protein: 23 g
kulhydrat: 50 g
kostfibre: 7 g
fedt: 22 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 397 kJ (95 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person