Efterårsgryde med nakkefilet og rug

Efterårsgryde med nakkefilet og rug

Af KBH Madhus

Det skal du bruge

4 personer

700 g nakkefilet fra gris i tern
2 tsk olie
400 g knoldselleri
4 bananskalotteløg (150 g)
80 g flækket rug
1 l bouillon
1 stort spidskål
20 g smør
2 fed hvidløg
½ citron
2 spsk olie til stegning
Salt
Peber

Syltede løg:
1 rødløg (140 g)
1 æble (140 g)
1 dl kirsebæreddike eller anden frugteddike
40 g sukker

1 kg kartofler

Ca. 1¼ time


Sådan gør du

Skær kødet i tern og dup det tørt.
Brun kødet i olie i en tykbundet gryde.
Det er vigtigt, at gryden er godt varm, så kødet bliver stegt og tager farve i stedet for at koge. Skæl selleri og skær i tern.
Pil skalotteløgene og skær dem i kvarte.
Kom selleritern og skalotteløg i gryden til kødet.
Tilsæt flækket rug og bouillon, så det dækker.
Bring i kog, og lad det simre under låg i 40 minutter til rugen er mør.

Kog kartoflerne.

Pil rødløg og skær det i tynde både.
Skær æblerne i kvarte, befri for kernehus og skær i tynde skiver.
Kog eddike og sukker sammen og kom løg og æbler i den kogende lage.
Lad det trække på køl ind til servering.

Skær spidskål i kvarte og grill eller steg det hårdt på en tør pande.
Kom til sidst en klat smør på panden og vrid citron over, mens smørret bruser af.
Snit ramsløg fint og vend med kålen.
Sæt gryden på bordet og server retten med kål og syltede løg.

Tips

  • 1 l bouillon kan laves af 2 bouillonterninger og 1 l vand.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 39 %
Kulhydrat 22 %
Fedt 39 % 
3686 kJ – 878 kcal

Gæster