Det skal du bruge
4 personer
700 g nakkefilet fra gris i tern
2 tsk olie, f.eks. rapsolie
400 g knoldselleri
4 bananskalotteløg (150 g)
80 g flækket rug
1 l bouillon
1 stort spidskål
20 g smør
2 fed hvidløg
½ citron
2 spsk olie til stegning
salt
peber
Syltede løg
1 rødløg (140 g)
1 æble (140 g)
1 dl kirsebæreddike eller anden frugteddike
40 g sukker
Tilbehør
1 kg kartofler
Ca. 1¼ time
Sådan gør du
- Skær kødet i tern og dup det tørt.
- Brun kødet i olie i en tykbundet gryde.
- Det er vigtigt, at gryden er godt varm, så kødet bliver stegt og tager farve i stedet for at koge.
- Skæl selleri og skær i tern.
- Pil skalotteløgene og skær dem i kvarte.
- Kom selleritern og skalotteløg i gryden til kødet.
- Tilsæt flækket rug og bouillon, så det dækker.
- Bring i kog, og lad det simre under låg i 40 minutter til rugen er mør.
Tips
- 1 liter bouillon kan laves af 2 bouillonterninger og 1 liter vand.