Efterårsgryde med nakkefilet og rug

Lækker gryderet med nakkefilet, selleri og rug. Serveres med kartofler, stegt spidskål og syltede rødløg.

Af KBH Madhus | Hele året | Hovedretter | Weekend


Efterårsgryde med nakkefilet og rug

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time

Det skal du bruge

4 personer

700 g nakkefilet fra gris i tern

2 tsk olie, f.eks. rapsolie

400 g knoldselleri

4 bananskalotteløg (150 g)

80 g flækket rug

1 l bouillon

1 stort spidskål

20 g smør

2 fed hvidløg

½ citron

2 spsk olie til stegning

salt

peber

Syltede løg

1 rødløg (140 g)

1 æble (140 g)

1 dl kirsebæreddike eller anden frugteddike

40 g sukker

Tilbehør

1 kg kartofler

Sådan gør du

    1. Skær kødet i tern og dup det tørt.
    2. Brun kødet i olie i en tykbundet gryde.
    3. Det er vigtigt, at gryden er godt varm, så kødet bliver stegt og tager farve i stedet for at koge. 
    4. Skæl selleri og skær i tern.
    5. Pil skalotteløgene og skær dem i kvarte.
    6. Kom selleritern og skalotteløg i gryden til kødet.
    7. Tilsæt flækket rug og bouillon, så det dækker.
    8. Bring i kog, og lad det simre under låg i 40 minutter til rugen er mør.

Tips

  • 1 liter bouillon kan laves af 2 bouillonterninger og 1 liter vand.

Energifordeling

Nu hedder det nakkefilet, hel af nakke fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkefilet, hel af nakke fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca.1280 g af retten): 

Energi: 3931 kJ (936 kcal)

protein: 48 g

kulhydrat: 92 g

kostfibre: 17 g

fedt: 38 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 307 kJ (73 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

Relaterede opskrifter