Den farverige flæskestegssandwich

Super lækker flæskestegssandwich med cremet ærtehummus, der sætter farve og smag på en flæskestegssandwich med bare 50 g kød. Stegt kål og syltede agurker bringer dig tilbage til originalens syre og bid. Med en bolle af fuldkorn, kød og ærter sammen optimerer du dine muligheder for at optage jern og zink fra måltidet. Det kaldes kødfaktor.

Af Puk Maia Holm-Søndergaard, Hanne Castenschiold | Hele året | Hovedretter, Frokost, Kødfaktor | Hverdag


Tilberedningstid

Ca. 20 minutter + evt. tilberedning af flæskesteg

Det skal du bruge

2 personer

Rødkål
100 g rødkål eller rød spidskål

1 tsk rapsolie

2 spsk soja sauce

2 små drueagurker, 50 g

Ærtehummus
1 lille fed hvidløg

100 g grønne ærter

½ tsk honning

½ citron

1 spsk mayonnaise

¼ tsk salt

peber

Kødet
2 skiver flæskesteg, 100 g, eller 100 g pulled pork

Bolle
2 fuldkornsboller, 150 g

Sådan gør du

Rødkål 

  1. Skyl og snit kål fint 
  2. Lynsteg på en varm pande og tilsæt sojasauce
  3. Tag kålen af panden, mens den stadig har bid
     

Ærtehummus 

  1. Pil hvidløg
  2. Blend de (optøede) grønne ærter, hvidløg, honning, 2 tsk citronsaft og mayonnaise sammen
  3. Smag til med salt og peber
     

Flæskestegssandwich 

  1. Halver bollerne og varm dem evt.
  2. Smør over- og underboller med ærtehummus
  3. Læg kød, rødkål og drueagurk på underbollen og top med overbollen

Tips

  • Fuldkornsrugbrød evt. ristet kan bruges i stedet for burgerbollen.

Energifordeling

Nu hedder det flæskesteg fra gris. Tidligere hed svinekam.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 285 g af retten): 

Energi: 1803 kJ (429 kcal)

protein: 22 g

kulhydrat: 40 g

kostfibre: 9 g

fedt: 19 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 636 kJ (151kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 14 g

kostfibre: 3 g

fedt: 7 g

 

Kødfaktor 15-50 g kød pr. person

Relaterede opskrifter

Læs mere