Brændende kærlighed vol. 2.0

Lækker nyfortolkning af brændende kærlighed, som er velegnet til gæster. Serveres med syltede rødbeder og løg samt kartoffel-jordskokkekompot.

Af Mikkel Karstad | Efterår, Vinter | Hovedretter | Fest, Gæster


Brændende kærlighed vol. 2.0

Tilberedningstid

Ca. 1 time og 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Ribbenssteg
1 kg ribbenssteg uden ben
1 spsk groft salt
4 laurbærblade

Syltede rødbeder og løg
1 stor rødbede
3 skalotteløg
1 dl sukker
1 dl æbleeddike
1 dl vand
5 peberkorn

Kartoffel-jordskokkekompot
1 kg kartofler
500 g jordskokker
1½ dl mælk
20 g smør
1½ tsk salt
Peber

Topping
½ bundt bredbladet persille

Sådan gør du

Rids sværen helt ned til kødet med ½-1 cm’s mellemrum. Vær omhyggelig med at drysse salt ned mellem alle sværene. Sæt laurbærblade ned mellem sværene.

Læg stegen på en rist i bradepanden eller et ildfast fad. Det er vigtigt at sværen ligger så lige som muligt – det vil sige helt vandret. Læg evt. stanniol under for at få den til at ligge lige.

Stil stegen midt i ovnen og tænd på 200 grader. Lad stegen stå i ca. 1½ time, til kødet er gennemstegt. Er sværen ikke helt sprød, kan du brune stegen ved 250 grader.

Skræl rødbede og skær i små tern. Pil skalotteløg og skær i tykke ringe.

Kom sukker, eddike, vand og peberkorn i en gryde og bring i kog. Kom rødbede og løgringe i gryden og tag gryden af varmen. Lad rødbede og løg trække i eddikelage i en halv time, gerne længere. Sigt lagen fra inden servering.

Skræl kartofler og vask jordskokker fri for jord. Skær kartofler og jordskokker i mindre stykker og kom i en gryde med vand der dækker. Kog i 15-20 minutter, til det er mørt.

Hæld vandet fra og lad kartofler og jordskokker stå i gryden og dampe af.

Varm mælk i en gryde eller mikroovn.

Mos kartofler og jordskokker groft med et piskeris. Tilsæt mælk og små tern af koldt smør. Vend mosen godt sammen med en dejskraber, så mosen får en blød konsistens. (Hvis du bruger et piskeris, kan du risikere at piske kompotten for meget, så den bliver ”lang” i konsistensen). Smag kompotten til med salt og peber og hold den lun til den skal serveres.

Skyl persille, afdryp og hak det groft.

Skær ribbenstegen i skiver. Anret med kartoffel-jordskokkekompot, syltede løg og rødbeder. Drys med hakket persille på toppen.

 

Tips

Energifordeling

Næringsindhold pr. person  (ca. 802 g af retten): 

Energi: 4255 kJ (1017 kcal)

Protein: 52 g

Kulhydrat: 89 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 48 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 530 kJ (127 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 11 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 6 g