Det skal du bruge
2-3 personer
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør eller olivenolie
200 g hakket oksekød
1 dåse belugalinser (eller kogte grønne linser, ca. 250 g drænet vægt)
400 g hakkede tomater
1 spsk tomatpuré
1 tsk timian
1 tsk oregano
1 terning oksebouillon
1 spsk rød balsamico
Salt og peber
Tilbehør
200 g fuldkornsspaghettiEvt. 1 stk squash, ca. 200 g hvis man ønsker ‘squash-spaghetti’ (Se hvordan under ’Tips’).
20 g revet parmesan
Frisk basilikum
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint.
- Sauter løg og hvidløg i en dyb pande eller en gryde i lidt smør eller olivenolie.
- Kom den hakkede oksekød ved og lad det stege brunt.
- Blend de hakkede tomater med en stavblender.
- Dræn linserne og skyl dem i koldt vand.
- Tilsæt blendede tomater, tomatpure og linser sammen krydderierne og oksebouillon.
- Lad det simre i 10 minutter under låg.
- Smag bolognesen til med balsamico, salt og peber der røres ud i sovsen.
Tilbehør
- Sæt vand over til spaghetti med lidt salt.
- Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
- Servér belugabolo med squash-spaghetti, frisk basilikum og revet parmesan.
Tips
- Hvis du ønsker mere grønt kan du bruge et juliennejern eller en spiralizer til at rive en squash i strimler og bruge den som spaghetti, evt. vendt med den kogte spaghetti.
- Skift oregano og timian ud med fx stødt ingefær og garam masala og spaghetti/squash med ris og blomkålsris, så har du en indisk version af retten.
- Se flere opskrifter med oksekød og bælgfrugter.