Brug fligtesten til at kontrollere om bøffen er stegt tilpas
Hvis du vil være sikker på at din bøf er stegt nok, kan du kontrollere det med en fligtest. Se mere her!
-
Lav en fligtest ved medaljoner (se foto nedenfor), schnitzler, koteletter, bøffer og lignende.
-
Det gør du ved at vende den mindst pæne side opad.
-
Skær derpå en lille skrå flig indefra og ud mod kanten af kødet, men sørg for ikke at skære hele stykket af.
-
Løft fligen til siden og tjek kødfarven. Hvis kødet er rosa indeni, er det klar. Hvis kødet er rødt og råt, skal det steges lidt mere.
-
Sæt nu fligen på plads igen og vend kødet.
-
Hvis kødet er klar til at servere, kan du nu lægge det på tallerkenen med den urørte side opad. På den måde kan dine gæster ikke se, at du har skåret i kødet.
Stegning på grillDownload anvisning på hvordan du tilbereder kød på grillen, så det bliver mørt og saftigt. Du får bl.a. en oversigt med vejledende grilltider. |
Stegning i ovn og på pandeDownload skema med anvisning på hvordan du tilbereder kød i ovn og på pande, så du får den bedste smagsoplevelse. Skemaet indeholder en oversigt med stegetider og anbefalede centrumtemperaturer. |