Lær pastinakken at kende

Opbevaring
Pastinak kan holde sig i op til 14 dage i en plastpose i køleskabets grøntsagsskuffe.
Tips til tilberedning
-
Pastinakker har en sød, mild, nøddeagtig smag af selleri.
-
Kan spises rå, bagt eller kogt.
-
Skræl pastinakken, og riv eller skær den i tynde skiver. Damp den i letsaltet vand i få minutter.
-
Bag pastinak i store stykker sammen med andre rodfrugter i ovnen (180 grader i 45 minutter).
-
Svits pastinak skåret i tern i olie på panden sammen med persille.
-
Bland rå revet pastinak med revet æble og hasselnødder.

Fire råd til at spise mere grønt
De fleste danskere spiser for lidt grøntsager til daglig. Få fire nemme tips til at gøre grøntsager til en naturlig og nem del af hverdagen.
Fire råd til at spise mere grønt
Grove og fine grøntsager
Fine grøntsager (maks. 2 gram kostfibre/100 gram):
-
Frugter: Tomat, agurk, peberfrugt og squash
-
Bladgrøntsager: Salat, bladselleri og spinat
Grove grøntsager (over 2 gram kostfibre/100 gram):
-
Rodfrugter: Gulerod, rødbede, selleri, persillerod og pastinak
-
Kål: Broccoli, blomkål, rosenkål, spidskål, hvidkål, rødkål og grønkål
-
Bælgfrugter: Ærter og bønner
Eksempler på lækre retter med pastinak

Grøn kalvekødssuppe med små kødboller
Grøn kalvekødssuppe med små kødboller


Jensens æblemostmarinerede kalkun med pastinakpuré og bagte rodfrugter med lakrids
Jensens æblemostmarinerede kalkun med pastinakpuré og bagte rodfrugter med lakrids

Bagte rodfrugter
Om efteråret og vinteren er bagte rodfrugter en super velsmagende ret og et genialt tilbehør til alle former for kød. Du kan kombinere alle former for rodfrugter alt efter, hvad du måtte have i køleskabet eller bedst kan lide. Og du kan drysse dem med lige de krydderurter, der smager dig bedst. Her får du et forslag som går rigtig godt til alle former for grisekød.