Lær pastinakken at kende

Opbevaring

Pastinak kan holde sig i op til 14 dage i en plastpose i køleskabets grøntsagsskuffe.

Tips til tilberedning

  • Pastinakker har en sød, mild, nøddeagtig smag af selleri.

  • Kan spises rå, bagt eller kogt.

  • Skræl pastinakken, og riv eller skær den i tynde skiver. Damp den i letsaltet vand i få minutter.

  • Bag pastinak i store stykker sammen med andre rodfrugter i ovnen (180 grader i 45 minutter).

  • Svits pastinak skåret i tern i olie på panden sammen med persille.

  • Bland rå revet pastinak med revet æble og hasselnødder.

Fire råd til at spise mere grønt

De fleste danskere spiser for lidt grøntsager til daglig. Få fire nemme tips til at gøre grøntsager til en naturlig og nem del af hverdagen.

 
Læs mere

Grove og fine grøntsager

Fine grøntsager (maks. 2 gram kostfibre/100 gram):

  • Frugter: Tomat, agurk, peberfrugt og squash

  • Bladgrøntsager: Salat, bladselleri og spinat

 

Grove grøntsager (over 2 gram kostfibre/100 gram):

  • Rodfrugter: Gulerod, rødbede, selleri, persillerod og pastinak

  • Kål: Broccoli, blomkål, rosenkål, spidskål, hvidkål, rødkål og grønkål

  • Bælgfrugter: Ærter og bønner

Eksempler på lækre retter med pastinak