Lær løget at kende

Opbevaring af løg

Læg de friske løg i en plastikpose i køleskabet.

Tips til tilberedning 

  • Kan spises rå, bagte, stegte eller grillede.

  • Løgene mister deres skarpe smag ved opvarmning, men de må aldrig blive brankede, det gør dem bitre og uspiselige.

  • Bag hele pillede løg i ovnen sammen med stegen eller på grillen.

  • Stegte løg med æbler og timian er godt tilbehør til kødretter.

  • Stegte, bløde løg steges ved lav varme i lang tid.

  • Skær løgene i tynde skiver, læg dem i et dørslag og drys med salt.

  • Kram dem, så de fal-der sammen og lad dem trække en halv time.

  • Skyl løgene fri for salt, kram dem tørre i køkkenrulle og du har de dejligste bløde, milde løg til salaten.

  • Gnid hænderne med citronsaft for at fjerne lugten af løg.

Fire råd til at spise mere grønt

De fleste danskere spiser for lidt grøntsager til daglig. Få fire nemme tips til at gøre grøntsager til en naturlig og nem del af hverdagen.

 
Læs mere

Grove og fine grøntsager

Fine grøntsager (maks. 2 gram kostfibre/100 gram):

  • Frugter: Tomat, agurk, peberfrugt og squash

  • Bladgrøntsager: Salat, bladselleri og spinat

 

Grove grøntsager (over 2 gram kostfibre/100 gram):

  • Rodfrugter: Gulerod, rødbede, selleri, persillerod og pastinak

  • Kål: Broccoli, blomkål, rosenkål, spidskål, hvidkål, rødkål og grønkål

  • Bælgfrugter: Ærter og bønner

Eksempler på lækre opskrifter med løg