Gris – øko, friland eller almindelig?

Grisekød kan lidt af hvert, og der er mange udskæringer og varianter at vælge imellem. Hvad er forskellen på kød fra økologisk gris, gris på friland og den konventionelle gris? Få et overblik – vi guider dig her.

Få overblik

I de danske kølediske er der meget at vælge mellem – også når det handler om gris. Både hvis du leder efter en bestemt udskæring, men også når valget går på, om det skal være kød fra almindelig konventionel gris, frilandsgris eller økogris. For at gøre det nemmere for dig at tage et valg, giver vi dig her et overblik over forholdene for grise i de forskellige produktioner, når det handler om dyrevelfærd.

Hvad er forskellen på økologisk, friland og almindelig gris?

Klik på spørgsmålene og få svaret

Grisenes opvækst

Begrebsforklaring:

Faring: fødsel hos grise

Fravænning: Tidspunktet hvor pattegrisene tages fra soen

So og gylte: hun-gris og ung hun-gris

Pattegris: lille gris fra fødsel til fravænning

Smågris: lille gris fra fravænning til grisen vejer mere end 30 kg

Halekupering: delvis kupering af grisenes hale

Løsgående: søer og gylte kan frit gå rundt i deres staldafsnit i en større gruppe

Læs også - Bliver grise halekuperet?

Grisenes foder

Grisenes stald

Hvad er tilladt?

Slagtning af grise

Kontrol & mærkning af grise

Opskrifter