Gris – øko, friland eller almindelig?

Grisekød kan lidt af hvert, og der er mange udskæringer og varianter at vælge imellem. Hvad er forskellen på kød fra økologisk gris, gris på friland og den konventionelle gris? Få et overblik – vi guider dig her.

Få overblik

I de danske kølediske er der meget at vælge mellem – også når det handler om gris. Både hvis du leder efter en bestemt udskæring, men også når valget går på, om det skal være kød fra almindelig konventionel gris, frilandsgris eller økogris. For at gøre det nemmere for dig at tage et valg, giver vi dig her et overblik over forholdene for grise i de forskellige produktioner, når det handler om dyrevelfærd.

Hvad er forskellen på økologisk, friland og almindelig gris?

Klik på spørgsmålene og få svaret

Grisenes opvækst

Grisenes foder

Grisenes stald

Hvad er tilladt?

Slagtning af grise

Kontrol & mærkning af grise