Dyrevelfærd i skolen

Landbruget i Danmark bidrager til rigtig meget af den mad, som vi hver dag spiser. Kød, mælk, ost, æg, grøntsager og frugt. Kødet kommer fra dyrene på gården, men hvordan passer landmanden på sine dyr og hvad er op og ned på dyrevelfærd i landbruget? Få inspiration til dit undervisningsmateriale om dyrevelfærd.

Det er landmændenes opgave og ansvar at sørge for, at dyrene har det godt. Lige fra dyrene bliver født, til de bliver slagtet, skal dyrene have foder og frisk vand hver eneste dag. Stalden, som dyrene går i, skal holdes ren og tør, og landmanden skal hver dag holde øje med, om alle dyr trives og er raske.

På denne side kan du dykke ned i de fødevarer, vi spiser, få faktuel info om dyrevelfærden og hente undervisningsmateriale og film til brug i skolen https://skole.lf.dk/.
Der følger også lærervejledninger med til undervisningsmaterialet.

Hvad er dyrevelfærd? 
Dyrevelfærd er et udtryk for, hvordan dyrene har det. Da vi desværre ikke har mulighed for at spørge dyrene om, hvordan de har det, måles dyrenes velfærd ved at iagttage og registrere deres adfærd, sundhed og fysiologiske reaktioner.

Der er stort fokus på dyrevelfærd for alle danske dyr i Danmark, og der er et fælles mål om at sikre god dyrevelfærd for alle dyr. På flere områder går den danske lovgivning om dyrevelfærd endnu længere end EU’s krav. Det gælder f.eks. for transport af dyr til slagtning.

Her kan du læse mere om definitionen af dyrevelfærd.

Skal børnene ud og møde en landmand, kan du finde en landmand her.

God fornøjelse!

Vidste du at ...

På en række områder er den danske lovgivning om dyrevelfærd mere vidtgående end EU’s krav.

Klar besked om dyrevelfærd

”Dyrevelfærd er vigtig for forbrugerne i Europa og Nordamerika, men i Afrika, Asien og Sydamerika spiller dyrevelfærd ikke nogen større rolle endnu.

I disse områder af verden er det langt vigtigere for forbrugerne, at det de spiser gør dem sunde og ikke syge”

Nina Preus, Forbrugersociolog, Landbrug & Fødevarer

Gå tilbage til oversigt

Opskrifter