Mørbrad med tzatziki og majs

Saftig mørbrad med to slags tzatziki og grillet majs.

Af Vibeke Lehn | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Grill


Svinemørbrad med tzatziki og majs

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 lille afpudset mørbrad fra gris, ca. 300 g
2 tsk olie
salt og peber
frisk eller tørret timian

Grillet majs
1 majskolbe, evt. frossen

Tzatziki med rødbede
150 g rødbeder
¾ dl fromage frais 0,3%
1 fed hvidløg
frisk peberrod eller wasabi

Tzatziki med agurk
¼ agurk, 100 g - evt. 1 skoleagurk
¾ dl fromage frais 0,3%
1 fed hvidløg
dild

Tilbehør

2 skiver rugbrød

Sådan gør du

Kog rødbederne møre i letsaltet vand, ca. 20 minutter. Gnid skindet af rødbederne.

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider. Skru ned til svag varme, og lad den stege 10-15 minutter. Vend kødet af og til under stegningen. Brug evt. et stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være ca. 65 grader. Tag kødet af panden, og skær det i 4 stykker. Pynt med timian.

Fjern de yderste kraftige blade fra majskolben. Fold de resterende yderblade til side og fjern 'skægget'. Del majskolben i to, fold yderbladene om, og pak kolberne ind i stanniol. Grill majskolberne i ovn eller på grill, ca. 20 minutter i alt.

Riv rødbederne groft og vend dem i fromage frais sammen med presset hvidløg. Smag til med revet peberrod, salt og peber.

Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og hak den groft. Vend agurken i fromage frais sammen med presset hvidløg. Smag til med fintklippet dild, salt og peber.

Rist rugbrødet.

Tips

Tips

  • Medaljoner af grisefilet eller schnitzler fra gris kan bruges i stedet for mørbrad.
  • Græsk yoghurt 0,1 % kan bruges i stedet for fromage frais 0,3%.
  • Mørbraden kan også grilles, 15-20 minutter i alt.
  • Majskolben kan også koges. Kogetid ca. 10 minutter.
  • Majskerner, frosne eller på dåse kan bruges i stedet for majskolber.
  • Lav evt. dobbelt portion af den ene type tzatziki, hvis du kun har lyst til at lave én type.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemøbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 454 g af retten): 

Energi: 1840 kJ (440 kcal)

Protein: 45 g

Kulhydrat: 35 g

Kostfibre: 10 g

Fedt: 11 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 405 kJ (97 kcal)

Protein: 10 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 2 g