Det skal du bruge
2 personer
1 lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
2 tsk
olie
salt og peber
frisk eller tørret timian
Grillet
majs
1 majskolbe, evt. frossen
Tzatziki med
rødbede
150 g rødbeder
¾ dl fromage frais 0,3%
1 fed
hvidløg
frisk peberrod eller wasabi
Tzatziki med
agurk
¼ agurk, 100 g - evt. 1 skoleagurk
¾ dl fromage frais
0,3%
1 fed hvidløg
dild
Tilbehør
2 skiver rugbrød
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
Kog rødbederne møre i letsaltet vand, ca. 20 minutter. Gnid skindet af
rødbederne.
Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande
ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider. Skru ned til svag varme, og
lad den stege 10-15 minutter. Vend kødet af og til under stegningen. Brug evt.
et stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være ca. 65 grader. Tag kødet af
panden, og skær det i 4 stykker. Pynt med timian.
Fjern de yderste kraftige blade
fra majskolben. Fold de resterende yderblade til side og fjern 'skægget'. Del
majskolben i to, fold yderbladene om, og pak kolberne ind i stanniol. Grill
majskolberne i ovn eller på grill, ca. 20 minutter i alt.
Riv rødbederne groft og vend dem i fromage frais sammen med
presset hvidløg. Smag til med revet peberrod, salt og peber.
Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og hak
den groft. Vend agurken i fromage frais sammen med presset hvidløg. Smag til med
fintklippet dild, salt og peber.
Rist rugbrødet.
Tips
Tips
- Medaljoner af svinefilet eller skinkeschnitzler kan bruges i stedet for svinemørbrad.
- Græsk yoghurt 0,1 % kan bruges i stedet for fromage frais 0,3%.
- Svinemørbraden kan også grilles, 15-20 minutter i alt.
- Majskolben kan også koges. Kogetid ca. 10 minutter.
- Majskerner, frosne eller på dåse kan bruges i stedet for majskolber.
- Lav evt. dobbelt portion af den ene type tzatziki, hvis du kun har lyst til at lave én
type.