Det skal du bruge
4 personer
Ca. 600 g svinebryst, stegestykke i skiver, ½ cm tykkesalt og peber
Sovs
4 dl letmælk
2 spsk hvedemel
10 g smør eller margarine
1 bundt persille evt. bredbladet persille
Tilbehør
1 kg kartoflerCa. 50 minutter
Sådan gør du
- Kog kartoflerne.
- Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber.
Stegt flæsk på pande
- Varm panden op ved god varme.
- Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde.
- Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Stegt flæsk i ovn
- Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne.
- Vend skiverne og steg til de er gyldne og sprøde.
- Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Persillesovs
- Pisk 1 dl mælk og mel til en jævning eller ryst det sammen i en melryster. Hæld det i en tykbundet gryde.
- Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 minutter.
- Tilsæt fedtstoffet og smag til med salt og peber. Tilsæt hakket persille.
Tips
- Kogestykke i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for stegestykke.
- Brug evt. en færdig mælkesovs med max 5% fedt og tilsæt hakket persille.
- Se også: "Valgflæsk på 10 forskellige måder".
- Prøv også vores lækre version med gulerødder til.