Stegt flæsk med persillesauce og gulerødder


Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

4 personer

Ca. 600 g stegeflæsk af stegestykke i skiver, ½ cm tykke
Salt og peber

900 g kartofler
900 g gulerødder

Sovs
4 dl letmælk
2 spsk hvedemel
10 g smør eller margarine
1 bundt persille

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne.
  2. Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt 1 tsk salt.
  3. Kog dem ca. 20 minutter til de er møre.
  4. Skræl gulerødderne.
  5. Kom gulerødderne i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt 1 tsk salt.
  6. Kog dem, når den stegte flæsk er ved at være klar, så de ikke bliver udkogte, men stadig har lidt bid.

Stegt flæsk på pande

  1. Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber.
  2. Varm panden op ved god varme.
  3. Brun skiverne ca. 2 minutter på hver side.
  4. Skru ned til middel varme.
  5. Vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 30 minutter for ½-1 cm tykke skiver.
  6. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Stegt flæsk i ovn

  1. Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber.
  2. Læg skiverne på risten i en bradepande.
  3. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn.
  4. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde.
  5. Vend dem og steg til de er gyldne og sprøde på den anden side. Det tager ca. 40 minutter for ½ cm tykke skiver og ca. 50 minutter for 1 cm tykke skiver.
  6. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Sovs

  1. Pisk 1 dl mælk og mel til en jævning eller ryst det sammen i en melryster. Hæld det i en tykbundet gryde.
  2. Pisk resten af mælken i.
  3. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 minutter.
  4. Kom fedtstoffet i.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Skyl og hak persillen, og kom den i sovsen.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 46%
Fedt 23%
2254 kJ - 537 kcal
Sund hverdagsmad