Mørbradgryde

Velsmagende mørbradgryde med ris, bacon, løg, pølser og agurkesalat giver stor madglæde i de små hjem. Mørbradgryden er god til hverdagsmad, men den traditionsrige ret kan naturligvis også serveres for lækkersultne gæster. Prøv vores nemme opskrift på klassisk mørbradgryde.

Mørbradgryde

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset svinemørbrad, ca. 500 g
salt og peber
100 g bacon i tynde skiver
2 løg
250 g champignon
1 dåse hakkede, flåede tomater
150-175 g cocktailpølser
evt. saucejævner


Tilbehør

3 dl ris, gerne fuldkorn
Færdigkøbt agurkesalat

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet på mørbraden. Skær mørbraden i 1 cm tykke skiver, dup dem tørre og krydr med salt og peber.
  3. Skær baconen i strimler på tværs og løgene i skiver eller terninger.

Når der er 20 minutter tilbage af risenes kogetid: 

  1. Svits bacon og løg i en gryde.
  2. Tag bacon og løg op og brun mørbradskiverne 1 minut på hver side ved god varme.
  3. Tilsæt 1 dl vand.
  4. Kom løg og bacon tilbage i gryden.
  5. Tilsæt champignon i skiver og flåede tomater med væde. Lad det koge ved svag varme ca. 10 minutter under låg.
  6. Tilsæt cocktailpølserne, når der er 5 minutter tilbage. Jævn evt. saucen og smag til med salt og peber.

Den klassiske gammeldags mørbradgryde har en lang tradition ved middagsbordene i Danmark, og der er god grund til, at retten har været elsket i generationer. Opskriften på mørbradgryde er relativt nem at følge og ingredienser som løg, bacon og pølser er lette at få fat i. Og ikke at forglemme så smager retten jo himmelsk samtidig med at den kan indgå i en sund kost. Med sprød agurkesalat som tilbehør, får du Danmarks bedste, ja måske verdens bedste mørbradgryde. Mums og velbekomme!

Tips

  • Agurkesalat kan laves af 1 agurk, 1 dl eddike og 1 dl sukker. Skær agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække 1-2 timer.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 41%
Fedt 31%
2650 kJ - 630 kcal


 

Sund hverdagsmad