Det skal du bruge
3-4 personer
1 afpudset svinemørbrad, ca. 500 g
salt og peber
2-3 løg
30 g
smør
1 dl bouillon
1½ dl fløde, 18%
saucejævner
evt.
kulør
Tilbehør
¾-1 kg aspargeskartofler9-12 salatblade
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden i bøffer 3 cm
tykke. Stil hvert stykke på højkant og bank dem evt. let med en kødhammer. Dup
bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Skær løgene i
tynde skiver. Varm halvdelen af smørret på en pande og steg løgene lysebrune.
Tilsæt 2 spsk vand og ½ tsk salt, og lad løgene stege, til vandet er opsuget.
Tag løgene af panden og hold dem varme under stanniol.
Varm resten af
smørret gyldent på panden. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til
middel varme og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side, til de er netop
gennemstegte. Tag bøfferne af panden og hold dem varme under stanniol.
Hæld
bouillon og fløde på panden. Varm det igennem og jævn med saucejævner. Smag
saucen til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Kog kartofler.
Tips
- Hvis løgene skal være sprøde, steges de i olie, der tilsættes ikke vand. De skal ikke dækkes til, mens bøfferne steger.
- Prøv også klassisk mørbradgryde.
- Sådan tjekker du om din bøf er stegt.