Oksefillet uden fedt, bøf
...
Udskæringen hører til højreb
Skæres af filet uden fedt i 2 cm tykke skiver, der er lige tykke i begge ender.a
Bøf af oksefilet uden fedt brunes godt på begge sider og steges færdigt nogle minutter på begge sider. Det er vigtigt at se på bøffen, mens man steger. Så snart saften stiger op på overfladen, skal bøffen vendes. Det tager ikke den samme tid hver gang, stegetiden afhænger af tykkelsen på bøffen, kødets temperatur når man starter og pandens temperatur. Øjnene der ser, er bedre end minuturet.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm fedtstoffet på en pande ved god varme – smør skal være gyldent, olie skal være varm.
Brun kødet 1 minut, vend og brun den anden side 1 minut.
Skru ned til middel varme og steg til saften kommer op på overfladen.
Vend og steg på den anden side til saften kommer op på overfladen.
Stegetid 4-6 minutter i alt. Tag bøfferne af panden, når de er færdige.
Energi (kJ) |
757 |
Fedt (g) |
9,4 |
Heraf mættede fedtsyrer (g) |
4 |
Protein (g) |
21 |
Kulhydrat (g) |
0 |
Heraf sukkerarter (g) |
0 |
Salt (g) |
0,1 |
Protein anprisning |
"Proteinkilde" og "Højt protein indhold" |
Jern |
2,0 mg |
Nøglehullet er Miljø- og Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der på en enkel og synlig måde gør det nemmere at finde de sundere fødevarer og madretter, når du handler.
Læs mere om nøglehulsmærkningen