![Kyllingeunderlår](/-/media/contenthub/udskaeringer/kylling/kyllingeunderlaar.jpg?h=503&iar=0&mw=900&w=900&hash=EC5CE3957E470419A3BE4F83F4C2AA96)
Kyllingeunderlår
Skærevejledning
![](/-/media/voresmad/arkiv/saadan-goer-du/kokkeskole/udskaering/kylling/laar.jpg?w=200&h=130&as=1&hash=239A53E5275DE6ACDA930252E676B5ED)
Varierende fra 60-135 g. Gennemsnitsvægt ca. 70 g
Rå: 60 % kød, 5 % skind/fedt og 35 % ben
Fedtindhold i 100 gram:
8 g – andre 6 g
Fedtindholdet er baseret på virksomhedernes egne analyser og kan ses på næringsdeklarationen.
Stegning i ovn
6-8 kyllingelår
Salt og peber
Tilberedningstid: ca. 45 minutter
Stegesvind: ca. 15 %
Krydr lårene med salt og peber.
Læg dem på bagepapir på en bageplade eller i et ovnfast fad.
Stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg dem ca. 40 minutter til de er gennemstegte. Vend dem evt. 1-2 gange undervejs i stegningen. Stik en urtekniv i kødet, hvor det er tykkest. Kødsaften skal være klar ved benene. Eller stil dem i en varm ovn ved 200 grader og steg dem ca. 30 minutter.
Stegning på grill
Grilles 15-20 minutter ved middelhøj varme. Vend dem jævnligt. Tjek om de er gennemstegte: se under stegning i ovn.
Tips
Lårene kan vendes i
- fintrevet parmesan og paprika blandet med salt og peber
- kokosmel, salt og peber
- knuste cornflakes, evt. tandoori, salt og peber
- teryiaki, lime, sesamfrø, salt og peber