Kyllingeinderfilet
Skærevejledning
Vægt:
Varierende fra 30-60 g. Gennemsnitsvægt ca. 40 g
Fedtindhold i 100 gram:
1 g
Fedtindholdet er baseret på virksomhedernes egne analyser og kan ses på næringsdeklarationen.
Kogning i gryde
250-300 g kyllingeinderfilet
1½-2 dl bouillon eller vand
Salt og peber
Tilberedningstid: ca. 15 minutter
Kogesvind: ca. 20 %
Læg kødet i en gryde. Hæld bouillon ved. Bring det i kog og skum. Læg låg på, og kog kødet ved svag varme ca. 6 minutter, til det er netop gennemkogt.
Sammenkogt ret med bruning og uden bruning
Med bruning:
250-300 g kyllingeinderfilet
Salt og peber
2 tsk olie eller 10 g smør eller plantemargarine
Evt. grøntsager
1½ -2 dl væske/sauce
Saucejævner
Dup inderfileterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Det skal sige lyde, når kødet lægges på panden. Brun det ½ minut på hver side. Tag det op på en tallerken. Kom grøntsager i mindre stykker på panden og svits det hurtigt under omrøring.
Hæld bouillonen eller anden væske fx flåede tomater på panden. Varm det igennem. Læg kødet tilbage i panden og kog ved svag varme ca. 5 minutter, til det er netop gennemkogt. Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber.
Uden bruning:
250-300 g kyllingeinderfilet
Salt og peber
Sauce med eller uden grøntsager
Saucejævner
Dup inderfileterne tørre med køkkenrulle. Lav en sauce af grøntsager og væske. Kog saucen næsten færdig. Kom inderfilet i den kogende sauce og skru ned til svag varme. Læg låg på, og lad kødet koge ca. 5 minutter, til det er netop gennemkogt. Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber.
Stegning på pande
250-300 g kyllingeinderfilet
Salt og peber
2 tsk olie eller 10 g smør eller plantemargarine
Tilberedningstid: ca. 15 minutter
Stegesvind: ca. 20 %
Dup inderfileterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Det skal sige lyde, når kødet lægges på panden. Brun kødet ½ minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg det 3-4 minutter på hver side, til det er netop gennemstegt. Tag kødet af panden.
Stegning på grill
Kyllingeinderfilet kan sættes på spid.
Tips
Kyllingeinderfilet er mest mørt og saftigt, hvis det kun netop gennemsteges/- koges. Hvis det får for længe, bliver det tørt og stege-/kogesvindet øges.
Varierende fra 30-60 g. Gennemsnitsvægt ca. 40 g
Fedtindhold i 100 gram:
1 g
Fedtindholdet er baseret på virksomhedernes egne analyser og kan ses på næringsdeklarationen.
Kogning i gryde
250-300 g kyllingeinderfilet
1½-2 dl bouillon eller vand
Salt og peber
Tilberedningstid: ca. 15 minutter
Kogesvind: ca. 20 %
Læg kødet i en gryde. Hæld bouillon ved. Bring det i kog og skum. Læg låg på, og kog kødet ved svag varme ca. 6 minutter, til det er netop gennemkogt.
Sammenkogt ret med bruning og uden bruning
Med bruning:
250-300 g kyllingeinderfilet
Salt og peber
2 tsk olie eller 10 g smør eller plantemargarine
Evt. grøntsager
1½ -2 dl væske/sauce
Saucejævner
Dup inderfileterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Det skal sige lyde, når kødet lægges på panden. Brun det ½ minut på hver side. Tag det op på en tallerken. Kom grøntsager i mindre stykker på panden og svits det hurtigt under omrøring.
Hæld bouillonen eller anden væske fx flåede tomater på panden. Varm det igennem. Læg kødet tilbage i panden og kog ved svag varme ca. 5 minutter, til det er netop gennemkogt. Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber.
Uden bruning:
250-300 g kyllingeinderfilet
Salt og peber
Sauce med eller uden grøntsager
Saucejævner
Dup inderfileterne tørre med køkkenrulle. Lav en sauce af grøntsager og væske. Kog saucen næsten færdig. Kom inderfilet i den kogende sauce og skru ned til svag varme. Læg låg på, og lad kødet koge ca. 5 minutter, til det er netop gennemkogt. Jævn med saucejævner og smag til med salt og peber.
Stegning på pande
250-300 g kyllingeinderfilet
Salt og peber
2 tsk olie eller 10 g smør eller plantemargarine
Tilberedningstid: ca. 15 minutter
Stegesvind: ca. 20 %
Dup inderfileterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Det skal sige lyde, når kødet lægges på panden. Brun kødet ½ minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg det 3-4 minutter på hver side, til det er netop gennemstegt. Tag kødet af panden.
Stegning på grill
Kyllingeinderfilet kan sættes på spid.
Tips
Kyllingeinderfilet er mest mørt og saftigt, hvis det kun netop gennemsteges/- koges. Hvis det får for længe, bliver det tørt og stege-/kogesvindet øges.